eur:
385.54
usd:
354.18
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Népszavazási kezdeményezés és utcai demonstráció egyszerre?

Vajon folytatódnak-e a kormányellenes tüntetések, illetve vajon továbbra is le akarják-e mondatni Gyurcsány Ferencet? Bence György filozófusban ezek a kérdések fogalmazódtak meg, miután meghallgatta Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének beszédét.

A Fidesz elnöke a párt nagygyűlésén bejelentette, hogy az ellenzéki párt kedden népszavazást kezdeményez az oktatásügy, az egészségügy, a nyugdíjak, a termőföld és a demokratikus garanciák ügyében.

Bence György szerint az elhangzottak mellett legalább annyira érdekes az, hogy miről nem esett szó a Fidesz elnökének beszédében.

Ami hiányzott...

Szerinte hiányzott belőle a kezdeményezés a megegyezésről, amelyre a jelenlegi helyzetben igen nagy szükség lenne. Mint mondta, ebben a helyzetben a törvényhozás munkája is megkérdőjeleződik.

Szerinte a lépés ugyan váratlan, de logikusan következik a Fidesz eddigi tevékenységéből. A kormány legitimitását eddig is megkérdőjelezték, de a reformokat fontosnak nevezték.

Se Gyurcsány, se MSZP?

Mint mondta, a kezdeményezéssel együtt - mivel az egy megoldási javaslat a kialakult helyzetre - amíg a szükséges aláírások össze nem gyűlnek, az utcai demonstrációkat fel kellene függeszteni.

A filozófus érdekesnek tartotta, hogy míg korábban a Fidesz Gyurcsány Ferenc személyében látta a problémát, később ezt az egész MSZP-re kivetítették, most azonban egyikről sem esett szó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico több órás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×