eur:
385.48
usd:
354.5
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Egyre több a rendőr, egyre nagyobb a barikád - képgaléria

Mintegy 100-150 fővel megerősödött a Vas utcánál felsorakozott rendőrsor, így összesen mintegy 500 rendőr indult a tüntetők feloszlatására. A rendőrök a Rákóczi út Astoria és Blaha Lujza tér közötti szakaszáról kezdik kiszorítani a tüntetőket.

Egy részüket a Keleti pályaudvar irányába "tolják", és lovas rendőrök is érkeztek a helyszínre, akik - kardlappal felszerelkezve - a Nyugati pályaudvar felé szorítják a tömeget.

Barikád a Ferenciek terén és a Blaha Lujza téren is

Mintegy négyszáz-ötszáz tüntető rendőri kordonnal és kukákkal épített barikádot maga elé a mintegy ötven méterre lévő rendőri erőkkel szemben, a Blaha Lujza téren. A rendőrök vízágyúval és könnygázlövedékekkel próbálják visszatartani a kövekkel és Molotov-koktéllal dobáló fiatal, arcukat sállal eltakaró embereket.

Itt mintegy 200 rendőr sorakozott fel, mögöttük harminc lovas rendőr áll. A könnygáztól alig lehet látni.

Eddig 55 sérültet kellett kórházba vinni - mondta az InfoRádióban az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál azt közölte: többségük könnyebb sérülést szerzett. Életmentő beavatkozásokat nem kellett végezni.

<

Az Erzsébet híd éjjel 11 órakor (forrás: TV2) (képgaléria)
Egy tüntető fegyveres ellenállást hirdetett

Fegyveres ellenállásra szólította fel a tömeget a Ferenciek terén egy férfi, aki jelen volt a Kossuth téri tüntetéseknél is. Körösi Imre arra buzdította az Erzsébet híd pesti hídfőjénél összegyűlt több ezer embert, hogy foglalják el a budapesti hidakat, vonják blokád alá a fővárost.

Arról is beszélt, a vidéki városokban azt kell megakadályozni, hogy onnét a fővárosba vezényelhessék a rendőröket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Ficót továbbra is műtik.

Boris Pistoriusnál betelt a pohár: saját kormányára támadt a miniszter

Elfogyott a türelme Boris Pistoriusnak a költségvetési megtakarításokkal kapcsolatos, immár maratoni vitában. Ráadásul ennek egy koalíciós reggelin adott hangot, amelyet az általa vezetett minisztériumban tartottak több társminisztérium képviselőinek részvételével. Értesülések szerint a reggeli kellős közepén a miniszter olyan kijelentésre ragadtatta magát, amit többen akár félre is értelmezhettek volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Az orosz fegyveres erők szolgálatba állították a nukleáris töltet hordozására is alkalmas Bulava interkontinentális ballisztikus rakétát. Miközben tovább folynak a harcok Harkiv megye Oroszországgal határos területein, az ukrán hírszerzés attól tart, hogy Szumi régió ellen is támadás indulhat. Az ukrán vezérkar szerdai jelentése szerint csapataiknak részben sikerült kiszorítaniuk az orosz erőket Vovcsanszkból. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×