eur:
393.27
usd:
363.36
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Félmilliós laptopot kaphatnak a fővárosi képviselők

Félmillió forintos laptopot kap minden közgyűlési képviselő, ha a jövő heti közgyűlés rábólint a javaslatra. Egy hónapja a leköszönő képviselők 20 ezer forintért vihették haza szolgálati laptopjukat.

Hetven darab új laptop vásárlásáról dönt jövő heti ülésén a fővárosi önkormányzat. A tartalék akkumulátorokkal és szükséges szoftverekkel egyenként 500 ezer forintos bruttó költségű hordozható számítógépeket a fővárosi képviselők kapják.

A teljes beszerzési költség 34 millió forint. Az előterjesztés szerint a laptopokat a képviselői munka támogatásaként könyveli el a főváros.

Az InfoRádió egy hónapja adott hírt arról, hogy a ciklus végén leköszönő képviselők 20 ezer forintért megvásárolhatták addig használt laptopjukat. A képviselők többsége élt a rendkívül kedvező lehetőséggel.

Sok akkori képviselő a most megalakult testületben is helyet kapott. Nekik tehát egy hónap alatt lett egy olcsó, saját tulajdonú hordozható számítógépük, és kapnak mellé egy félmillió forintos új szolgálati laptopot is.

Az InfoRádió által megkérdezett szakemberek elmondták, hogy egy számítógép hivatalosan ugyan 3 év alatt amortizálódik, de ez nem jelenti azt, hogy utána még nem lehet évekig használni.

Az InfoRádió körkérdéséből kiderült az is, hogy egy korszerű laptop szoftverrel együtt 250 ezer forintba kerül egyedi vásárlás esetén. Ha pedig valaki nagyobb mennyiséget vásárol, akkor általában kedvezményt kap.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×