eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Bírósági ítélet lassítja az M0-ás építését

Új eljárást rendelt el az M0-ás körgyűrű 31-es számú főút és M3-as autópálya közötti szakaszának engedélyezési perében a Fővárosi Bíróság.

A testület egyúttal hatályon kívül helyezte a Környezetvédelmi Főfelügyelőség korábbi engedélyét.

A bíróság indoklása szerint ellentétes a jogszabályokkal az, hogy az első fokú környezetvédelmi határozatban az érintett nyomvonalon négy csomópont megépítése szerepelt, míg az építési engedélyben már csak három.

A Fővárosi Bíróság úgy látja, hogy ez növelheti a környezetterhelést a lehajtóknál, ezért a környezetvédelmi vizsgálatok után új építési engedélyezési eljárást is le kell folytatnia a Közlekedési Főfelügyeletnek.

Szigetmonostor önkormányzata azért indított pert a Közlekedési Főfelügyelet ellen, mert az M0-ás Duna-hídjának megépítésére adott engedélyekor nem vette figyelembe az 1999 óta jogerős környezetvédelmi szakhatósági engedélyt, ami szerint a nagy híddal egy időben egy másik kis híd megépítése is szükséges.

Szilágyi Lajos, Szigetmonostor polgármestere hangúlyozta: ragaszkodnak a kis híd megépítéséhez, e nélkül a település nem adja meg a használatba vételi engedélyt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×