eur:
392.4
usd:
365.88
bux:
66807.7
2024. április 26. péntek Ervin

"Aba Botond ajánlja fel lemondását!"

A fővárosi önkormányzat városüzemeltetési bizottságának SZDSZ-es elnöke szerint Aba Botondnak le kellene mondania a Combino-botrány miatt. Lakos Imre szerint ugyanis a BKV felelőssége, hogy átvette a kivitelezők rossz munkáját. A BKV felügyelő bizottságának ellenzéki tagja, Szálka Miklós szerint azonban a Combino-jelentés gyakorlatilag felmenti a közlekedési vállalatot és annak vezetőjét.

A BKV felügyelő bizottságának ellenzéki tagja, Szálka Miklós az InfoRádióban azt hangsúlyozta: a jelentés szerint a felsővezeték-rendszer hibáiért a kivitelező, az alvállalkozó és a műszaki ellenőr a felelős. Hozzátette: nem érti, hogy a jelentés után Demszky Gábor miért mondta azt, hogy megingott a bizalma a vezérigazgatóban.

A szabad demokrata Lakos Imre ugyanakkor úgy vélekedett: a BKV felelőssége, hogy nem ellenőrizte megfelelően, azt kapja-e, amiről a szerződésben megállapodott a kivitelező cégekkel.

A fővárosi önkormányzat városüzemeltetési bizottságának SZDSZ-es elnöke szerint a BKV-nak arról is meg kellett volna győződnie, hogy a műszaki ellenőr megfelelően végezte-e munkáját.

Nem voltak megfelelő műszerek

A BKV felügyelő bizottságának ellenzéki tagja, Szálka Miklós ugyanakkor rámutatott arra: a BKV-nak nem volt meg a műszerezettsége ahhoz, hogy elvégezze az ellenőrzéseket, ezért fogadtak fel műszaki ellenőrt.

A szabad demokrata Lakos Imre kijelentette: nem kell feltétlenül bűnbakokat keresni, de le kell vonni a követetetéseket. "Ha a BKV-ban nem volt meg a kellő szakértelem a szerződő partnerek munkájának felügyelésére, akkor azt a BKV-n belüli felelősségre vonásoknak kell követniük."

"Aba Botond helyében felajánlanám"

Aba Botond nyilvánvalóan "személyében nem lehet felelős egy ilyen ügyben, de mint egy nagy cég vezérigazgatója, az egész cég működéséért felel, és egy ilyen helyzetben egy ilyen szintű vezetőnek a világ minden táján el kell gondolkodnia azon, hogy felajánlja-e lemondását, vagy sem. Én Aba Botond helyében felajánlanám" - fogalmazott Lakos Imre.

A jelentés egyébként nem tér ki arra, hogy a BKV kellő gondossággal járt-e el a kivitelező és a műszaki ellenőr kiválasztásában, és arra sem, hogy az átvételkor a közlekedési vállalatnak kellett volna-e látnia, hogy a beruházás nem teljes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×