INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Fidesz: diszkriminálják a magyarokat a BKV-nál

InfoRádió / MTI
A budapestiekkel szembeni diszkriminációnak minősítette a BKV Zrt. egyik belső rendelkezését a fővárosi Fidesz-MKDSZ-frakció vezetője. Kupper András a pótdíjfizetési kötelezettség rendezési lehetőségét kifogásolta. A BKV szerint azonban nincs szó diszkriminációról.

Hátrányos megkülönböztetésnek tartja a Fidesz fővárosi frakciója a BKV Zrt. belső, jegyellenőröknek szóló rendelkezését, amely szerint a bliccelő külföldi utas eldöntheti, darabonként 2.500 forintért turista jegyet vesz, vagy a hagyományos pótdíjelismervényt kéri. Ez a lehetőség a magyar utasokra nem érvényes.

Kupper András frakcióvezető szerint elfogadhatatlan, hogy a budapestiek a saját városukban másodrendű állampolgárok legyenek, hiszen a magyaroknak be kell fizetniük a pótdíjat, és utána a jegyet is meg kell venniük, ha utazni szeretnének.

A külföldiek esetében viszont a büntetés tartalmazza a jegyet, amelyet akár át is ruházhatnak, vagy szabadon felhasználhatnak három napig - fűzte hozzá a politikus.

BKV: nincs szó diszkriminációról

A BKV nem tartja diszkriminációnak a július elsején bevezetett intézkedést - mondta az InfoRádiónak a közlekedési vállalat menetdíjbevételi főosztályának vezetője.

Lucza Mihály emlékeztetett arra, hogy a magyar utasok is mentesülhetnek a 2500 forintos pótdíj alól, ha megvásárolják a bérletet, és azt 700 forintos díj megfizetésével bemutatják a BKV ügyfélszolgálatán.

Hasonló lehetőségük eddig nem volt a külföldieknek, ezt teremtették meg ezzel az intézkedéssel - derült ki Lucza Mihály szavaiból.

Kapcsolódó hang

Kupper András
 


Lucza Mihály
 


A címlapról ajánljuk