eur:
393.3
usd:
367.44
bux:
67062.43
2024. április 26. péntek Ervin

Mikola: "ötletbelövellésekből fakadó, puccsszerű lépések"

A civil szervezetek ellenállására számít Mikola István a kormány egészségügyet átalakító intézkedéseivel szemben. A fideszes egészségpolitikus az InfoRádióban úgy vélte, ezek az "ötletbelövellésekből fakadó, puccsszerű" lépések az emberek biztonságát és az egészségügyi ellátáshoz fűződő jogaikat sértik.

Az Egészségügyi Bizottság fideszes alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában elfogadhatatlannak nevezte, hogy a daganatos betegek hónapokat várnak a kezelésre, nem kapják meg a gyógyszereiket, 800 gerincimplantátumra váró beteg műtétjét a jövő évre ütemezik a kórházak és teljes előkészítés nélkül radikálisan átalakítják a mentőszolgálat rendszerét.

A politikus úgy vélte: ezekkel az intézkedésekkel sérül az emberek biztonsághoz és az egészségügyi ellátáshoz való joga. Mikola István kiemelte: a nemzeti intézményeket, így az Országos Mentőszolgálatot is meg kell védeni, ezért azt reméli, hogy a civil szervezetek radikálisan megfogalmazzák véleményüket ezekben az ügyekben, és "megfékezik" a döntéshozókat.

Mikola: hátrább az agarakkal!

A betegszállítás kiszervezése kapcsán a fideszes politikus egyenesen úgy fogalmazott: "ne akarják a piacot azonnal kézbe venni, és megszállni a vállalkozók".

Neveket nem említve a fidesz szakpolitikusa megjegyezte: tud olyan döntéshozói pozícióban lévő politikusokról, akiknek érdekeltségük van a betegszállításban.

Mikola István szerint csak azután volna szabad megnyitni a betegszállítás piacát a magáncégek előtt, miután a kormány megfelelő és szigorú szabályozásokat hoz a szolgáltatás biztonságos végzéséről.

A Fidesz segítene

A volt egészségügyi miniszter hangsúlyozta: továbbra is az állam felelőssége a szolgáltatás színvonalának megőrzése és annak nem szabad csak piaci alapokon működnie.

Mikola István korábban arról is beszélt, hogy a Fidesz együttműködést ajánl a kormánynak a mentőszolgálat átalakítása ügyében. Az ellenzéki párt szakértői csoportot hozna létre, amely arról tárgyalna a kabinet képviselőivel: hogyan válasszák szét kellő körültekintéssel a mentést és a betegszállítást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×