eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Van véleménye az ágydíjról? Most elmondhatja!

Elfogadta a kormány az egészségügy átalakításáról szóló Zöld Könyvet, amelyet augusztus végéig társadalmi vitára bocsát. Molnár Lajos egészségügyi miniszter elmondta: a dokumentum felvázolja a lakosság egészségi állapotát, értékeli az egészségügy jelenlegi helyzetét, a szolgáltatások színvonalát, valamint alternatív javaslatokat is ad az ellátás javítására.

Miután a kormány elfogadta, az egészségügyi miniszter a szakmai szervezetekkel, és a lakossággal is szeretné megismertetni, és megvitatni a Zöld Könyvben megfogalmazott reformelképzeléseket.
A tárcavezető az egészségügyi átalakítás első lépéseként létrehozna egy olyan hivatalt, amely a betegek érdekeit védi. Molnár Lajos szerint a reform célja, hogy javítson azon a statisztikán, amely szerint az uniós átlagnál a magyarok körülbelül hat évvel rövidebb ideig élnek.

A miniszter a lakosság egészségi állapotának jobbításához, és az ellátórendszer javításához kér véleményt a következő kérdésekben: az emberek inkább lakóhelyükhöz közelebb gyógyulnának, vagy az a fontosabb számukra, hogy szakszerűbb ellátást kapjanak. Választ várnak arra is, hogy nyíljanak-e újabb patikák, és a medicinák a gyógyszertárakon kívül is elérhetők legyenek-e.

A Zöld Könyv megtekinthető interneten a kormányzati portálon, és az egészségügyi tárca weboldalán. A miniszter azt fontolgatja, hogy létesít egy olyan ingyenesen hívható számot, amelyen bárki hozzászólhat a vitához. A tárca munkacsoportja augusztus végiég értékeli a beérkező véleményeket, a kormány csak ezután dönt majd az egészségügy átalakítását célzó intézkedésekről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×