eur:
395.45
usd:
365.52
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Megjelent a gázártámogatási rendelet

Október végéig kérhetnek támogatást a rászorulók a gáz- és a távfűtési díjhoz. Aki azonban augusztus közepéig eljuttatja igényét az önkormányzathoz, annak visszamenőleg, augusztus 1-jétől jár a támogatás.

A szociálisan rászoruló családok ez év végéig történő gázár- és távfűtés támogatásáról szóló rendeletét a legújabb Magyar Közlönyben tette közzé a kormány.

A vezetékes gáz támogatása augusztus 1-jétől, míg a távfűtés támogatása október 1-jétől jár az év végéig. A kérelmeket az önkormányzat jegyzőjéhez kell eljuttatni.

A távhőszolgáltatási támogatást augusztus 31-ig kell benyújtani ahhoz, hogy az október 1-jétől járjon.

A kérelemhez mellékelni kell a nyugdíjasszelvényt, a fogyatékosellátást, illetve a családi pótlék folyósítását igazoló iratot, valamint az előző havi jövedelemre vonatkozó adatok igazolását. A kérelemhez csatolni kell még az előző havi gáz- vagy távhőszámlát.

Gázártámogatásra a fogyatékostámogatásban és a magasabb összegű családi pótlékban részesülők, valamint a nagycsaládosok jogosultak.

Nekik is meg kell felelniük két további követelménynek: az egyik az éves gázfogyasztáshoz, a másik pedig az egy főre jutó jövedelemhez kötött. Az éves gázfogyasztásnak 1.500 és 5.000 köbméter között kell lennie.

Az egy főre jutó havi jövedelem pedig nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj dupláját, azaz 51.600 forintot, az egyszemélyes háztartásban pedig a háromszorosát, vagyis 77.400 forintot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×