eur:
395.45
usd:
365.52
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Hajdú-Bét: Bajnai Gordon nem érez felelősséget

A kormánytól kért segítséget a Hajdú-Bét-ügy Budapesten tüntető mintegy harminc károsultja. A demonstrálók a baromfifeldolgozó beszállítóinak járó 5,5 milliárd forint kifizetését követelik. Bajnai Gordon, a Hajdú-Bét-tulajdonos Wallis Rt. volt vezetője az MSZP-frakció ülésén kijelentette: nem érez felelősséget a történtekért.

A debreceni központú Hajdú-Bét egykor Magyarország egyik legnagyobb baromfifeldolgozója volt.
/>
/>1998-ban, az orosz válság miatt a csőd szélére került a cég, ezután szerzett többségi tulajdonrészt a vállalatban a Wallis Rt.
/>
/>A céget sikerült átmenetileg nyereségessé tenni, de a 2003-as piacvesztés után a Wallis nem tudott fizetni a beszállítóknak, és felszámolást kért önmaga ellen; az eljárás jelenleg is tart.
/>
/>A válság kirobbanása óta több libatenyésztő öngyilkos lett kilátástalan helyzete miatt.
/>
/>Egy szocialista képviselő Bajnait okolta
/>
/>Karsai József szocialista képviselő egy múlt heti kirohanásában gyakorlatilag felelőssé tette Bajnai Gordont a következményekért. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője azonban a szocialista frakció ülésén kijelentette: nem érez felelősséget az évekkel ezelőtt történtekért.
/>
/>A Wallis Rt. egykori vezetője úgy vélte: ebben az ügyben mindenki vesztes volt.
/>
/>A jelenlévők támogatták, Karsai távol maradt
/>
/>Bajnai Gordont az MSZP-frakció minden jelenlévő tagja támogatásáról biztosította, miután meghallgatták a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetőjét, személyével kapcsolatos bírálat nem hangzott el.
/>
/>Karsai József betegség miatt nem volt ott az ülésen.
/>

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×