eur:
394.78
usd:
371.24
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Tarlós minden eddiginél komolyabban készül Demszky ellen

A Fidesz lehetséges főpolgármester-jelöltje ki szeretné emelni Budapestet a közvetlen pártpolitizálás világából.

Tarlós István, a III. kerület polgármestere a közszolgálati televízióban arról beszélt, hogy ha valóban felkérik a Fidesz főpolgármester-jelöltjének, akkor praktikus és pragmatikus együttműködésre törekszik majd a baloldallal.

Tarlós István neve korábban már többször is felmerült a főváros vezetőjének posztjára, de mint mondta: "ilyen komolysággal, mint most", még nem készült a főpolgármesteri szék megszerzésére.

A politikus szerint Orbán Viktor Fidesz-elnökkel folytatott keddi tárgyalásai jól alakultak, a Fidesz elnöke elfogadta öt feltételét, melyekhez a jelöltség elfogadását kötötte.

Óbuda polgármestere egyik feltételként azt szabta, hogy megválasztása esetén egy baloldali polgármester-helyettest is jelölhessen. Elmondta, hogy a III. kerületben már 12 éve kitűnő a független-konzervatív polgármester és a baloldali-liberális többségű testület együttműködése.

Tarlós István úgy véli, hogy Demszky Gábor főpolgármester hibát követett el, amikor nem állította maga mögé a kerületek vezetőit. Közölte: ő változtatna ezen.

Az óbudai politikus véleménye szerint a város fejlesztése és működtetése ma "egészségtelenül túlpolitizált", ezért arra van szükség, hogy ismét a szakmai megközelítés legyen a legfontosabb.

Még a jelenlegi, kedvezőtlen közigazgatási rendszerben is vannak tartalékok - vélte a politikus.

Orbán Viktor a Tarlós Istvánnal folytatott keddi egyeztetés után közölte: pénteken dönt a Fidesz elnöksége arról, elfogadja-e a III. kerületi polgármester feltételeit, majd - kedvező döntés esetén - a szombati országos választmány elé terjesztik a főpolgármester-jelölt személyét.

Közölte azt is: pártja azt a feltételt támasztja Tarlós Istvánnal szemben, hogy a fővárosi lista vezetését vállalja el, és tegyen határozott ígéretet arra, hogy a közgyűlésben aktívan részt vesz a jobboldal Budapest-politikájának alakításában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×