eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Csökkenhet a polgármesterek fizetése

A racionálisabb és takarékosabb állam megteremtéséhez szükséges lépésnek nevezte a polgármesterek és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjának csökkentését a területért felelős miniszter a parlamentben.

Lamperth Mónika önkormányzatokért felelős miniszter az Országgyűlésben azt mondta: a kormány által benyújtott, a helyi képviselők és polgármesterek tiszteledíjának csökkentését célzó törvényjavaslat célja a kevesebb kiváltság, a nagyobb teljesítmény, a kisebb bürokrácia, valamint az átláthatóbb és ellenőrzött gazdálkodás.

A Fidesz vezérszónoka szerint a kormány a költségvetés hiányáról akarja elterelni a figyelmet a törvényjavaslattal. Erdős Norbert hozzátette: a legnagyobb ellenzéki frakció fontosnak tartja az önkormányzati rendszer átalakítását, de szerinte az ország jelenlegi helyzete kizárja a nyugodt és higgadt reformot.

A fideszes politikus hangsúlyozta: csak akkor támogatják a javaslatot, ha a miniszteri tiszteletdíjakat a 2002-es szintre csökkentik. Ez utóbbit támogatta a Kereszténydemokrata Néppárt is.

Az SZDSZ-es Gegesy Ferenc azt mondta: támogatják a javaslatot, amely szerintük egyes önkormányzatok esetében jelentős megtakarítást eredményez.

Jó első lépésnek nevezte a javaslatot az MDF. Hock Zoltán, a párt vezérszónoka hozzátette: ezzel a módosítással nem lehet megoldani az önkormányzatok anyagi problémáit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×