eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Mi kering a fejünk felett?

A rendőrség a legmagasabb, egyes fokozatú biztonsági intézkedéseket léptet életbe az amerikai elnök budapesti látogatásának idejére - közölte Szabó Ferenc vezérőrnagy, a Köztársasági Õrezred parancsnoka.

Az amerikai elnök június 21-én érkezik Budapestre, és aznap, valamint június 22-én megbeszélést folytat a magyar politikai élet szinte valamennyi vezető személyiségével.

George Bush védelmére - az amerikai biztonsági embereken kívül - mintegy kétezer rendőrt vezényelnek ki, és tizenegy megyei kapitányságról csoportosítanak át rendőröket.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy már hétfőn 18 órától forgalomkorlátozással, megállási és várakozási tilalommal kell számolni, az események színhelyeit pedig teljesen lezárják.

Budapest felett hétfőn már feltűnt egy Sikorsky H-53-as helikopter.

A gép két pilótával és navigátorral, valamint két fős technikai személyzettel repül. A géptípus 1964-ben repült először, 1966 óta áll az Egyesült Államok légerejének szolgálatában. A több, mint 7 és fél méter hosszú gép tízezer kilogrammnál is nehezebb.

1980-ban Iránban vetették be, 1989-ben Panamában. 1991-ben Irakban, 1999-ben Szerbiában látott el mentési feladatokat.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×