eur:
393.15
usd:
366.96
bux:
66537.27
2024. április 25. csütörtök Márk

Helyet keresnek az olimpiának és a kormánynak

Helyet keres a főváros a kormányzati negyednek és az olimpiai falunak, a két nagyberuházás átrajzolhatja Budapest térképét. A fővárosi kabinet döntött a Széchenyi, a Gellért és a Lukács fürdő műemléki felújításáról is.

A fővárosi kabinet ülésén a képviselők egyetértettek azzal, hogy módosítani kell a Budapest fejlesztését meghatározó Podmaniczky-programot két jövőbeni nagy projekt miatt.

A tervezett kormányzati negyed és az esetleges olimpia-rendezés kapcsán kialakítandó olimpiai falu átrajzolhatja Budapest térképét.

Nyári Krisztián, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója elmondta: a főváros őszig megkeresi azokat a helyszíneket, ahol a két nagyberuházás megvalósítható.

Arra a felvetésre, hogy őszre a kormány már várhatóan eldönti, hol építik fel az irodaközpontot, Nyáry Krisztián úgy reagált: a fővárosnak akkor is ismernie kell a legoptimálisabb helyeket.

Az olimpiai falu helyszínével kapcsolatban a kommunikációs igazgató elismerte, hogy arra már készült tanulmány, de szerinte az eltelt néhány év alatt az már elavult.

Parkolás: egységes mobiltelefonos fizetés

A fővárosi kabinet támogatta, hogy júliustól egységesen lehessen fizetni a parkolásért mobiltelefonon keresztül.

Nyáry Krisztián közölte: eddig is lehetett mobilon fizetni, de a jövő hónaptól egységes szabályok szerint lehet majd a számlát kiegyenlíteni, ugyanis a három parkolási társaság közös elszámoló központot hozott létre.

A kommunikációs igazgató elmondta még, hogy az egységes kártyarendszer hat hónap múlva üzemelhet, ennyi idejük van ugyanis a társaságoknak, hogy az ehhez szükséges berendezést felszereljék az automatákra.

A városvezetők döntöttek arról is, hogy megkezdődhet a Széchenyi, a Gellért és a Lukács fürdő műemléki felújítása 2 milliárd forint állami és 1,6 milliárd forint fővárosi forrásból.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×