eur:
393.52
usd:
367.01
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

A fertőző vizet fél áron adják

Úgy tűnik, nem kapnak kártérítést a miskolciak a vízszennyezés miatt. A vízmű kompenzációra készül - a vízszennyezés két hetére 50 százalékos vízdíjat számítanak fel.

A miskolci polgármester sajtófőnöke az lnfoRádiónak cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint a miskolci lakosok kártérítést kapnak majd a vízszennyezés miatt.

Vojtilla László, a Miskolci Vízművek igazgatója az InfoRádióban elmondta: nem tud kártalanításról, a vízmű saját mozgásterén belül kompenzációról lehet szó, a vízdíjból körülbelül 50 százalékot engednek el arra a két hétre, amikor nem volt tiszta a víz.

A kompenzáció másik része, hogy a házi rendszer átöblítésének kényszere miatt jóváírásra is sor kerül majd - tette hozzá a vízművek igazgatója.

A szakemberek ugyanis azt kérték a miskolciaktól, hogy a vízvezetékek fertőtlenítése után naponta többször nyissák meg a vízcsapokat, ezzel is segítve a hálózat tisztulását.

Vojtilla László hozzátette: jelenleg kidolgozás alatt van a rendszer; kedvezményekre azok számíthatnak, akik az érintett területen laknak, ez a város lakosságának mintegy negyede.

Az InfoRádió úgy tudja, a miskolci vízszennyezés miatt vizsgálatot indított a vízügyi miniszter, a rendőrség, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ügyészség, a miskolci vízművek és a miskolci polgármester által felállított szakmai testület is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×