eur:
393.75
usd:
355.3
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Cavintont a Nagy Testvérnek!

Folyamatosan akarja rögzíteni a VIII. kerületi rendőrkapitányság a térfigyelő kamerák képét. A jelenlegi szabályozás szerint a rendőrség nem rögzítheti 24 órában a képsorokat.

Németh Zoltán, a VIII. kerületi rendőrkapitányság hivatalvezetője az InfoRádiónak elmondta: az elmúlt 7-8 évben, a térfigyelő rendszer üzembe helyezése óta átlagosan 30-40 százalékkal csökkent a közterületi bűnözés a kerületben.

A közterületi prostitúció szinte teljesen megszűnt Józsefvárosban - tette hozzá.

A VIII. kerületben 96 kamera működik, a kerület 80 százalékát fedik le, és a közeljövőben további fejlesztések is várhatók - jellemezte a rendszer kiterjedtségét Németh Zoltán.

Folyamatosan rögzítenének

A működésről a hivatalvezető azt mondta: nem rögzítik folyamatosan a képeket, csak ha a központban ügyelő rendőrök jogsértést tapasztalnak, illetve rendőri intézkedés történik a látótérben.

A rendőrség szeretné, ha ez megváltozna, és napi 24 órában rögzíthetnék a képsorokat. Ha pedig nincs szükség a felvételekre, egy bizonyos idő után megsemmisítenék őket.

A jogvédő szervezetek kifogásaira Németh Zoltán úgy reagált: az adatvédelmi szabályok betartásával dolgoznak, és többször is ellenőrizte őket Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos.

Péterfalvi: nem indokolt a folyamatos rögzítés

Az adatvédelmi biztos nem látja indokoltnak a térfigyelő rendszerek által közvetített képsorok folyamatos rögzítését.

Péterfalvi Attila hozzátette: a bűncselekmények előzményeinek felvételével maga is egyetért.

Az viszont nem lehet cél, hogy rögzítsünk mindent, hátha majd jó lesz valamire - hangsúlyozta az ombudsman.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 21:42
×
×
×
×