eur:
394.46
usd:
370.28
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kitelepítés az árvíz miatt Csongrád megyében

A Körös jobb partján a töltésen keletkezett repedés miatt azonnali kitelepítést rendelt el Csongrád-Nagyréten a megyei Védelmi Bizottság elnöke. Az intézkedés közel száz embert érint.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: az intézkedés a Jász-Nagykun-Szolnok megyében 44, Csongrádban 43 embert érint. Dobson Tibor hozzátette: a tanyavilágból kiköltöztetettek többségét rokonoknál, vagy a környező településeken lévő más ingatlanjaikban helyezik el.

Szöllősi Sándor, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője az Inforádióban korábban elmondta: gondot jelenthet a mintegy 12 ezer szárnyas kimentése. Az állatokat várhatóan még ma biztonságos helyre viszik.

Dobi László, az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője arról beszélt, hogy folyamatos erősítéssel lehet javítani a töltés állapotát, ezért a honvédség egy helikopterét átirányították a szakaszhoz.

Több gát is megcsúszott a Tiszánál

A Tisza mentén több helyen szivárog a víz a töltéseken keresztül. Több helyen megcsúszott a gát, bár ezeken a helyeken sikerült megerősíteni a védműveket. Vannak olyan települések, ahol még mindig magasítják a töltéseket. Az idei védekezési munkákhoz eddig 6,4 millió homokzsákot használtak fel.

Az Országos Műszaki Irányító Törzs szóvivője az InfoRádióban azt mondta: a Dunán szinte megállt az apadás Mohács és Baja között.

Eddig három embernek kellett elhagynia otthonát Kunszentmártonban. A töltéseken háromszáz katona dolgozik - mondta el az InfoRádióban a város polgármestere. Czuczi Mihály közölte: a homokzsákokat helikopterrel viszik a helyszínre, a gátakon már nem bírnák a szállító járművek terhét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×