eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nem kellett a fideszes politikusnak az importált kaméleon

Balsai István kapta a Fiatal Baloldal budapesti szervezete által alapított Kaméleon-díjat, de a fideszes politikus nem vette át az "elismerést" - nyilatkozta a szocialista szervezet fővárosi elnöke az InfoRádiónak. A kaméleonos ötlet a brit Munkáspárt kampányából származik.

A Fiatal Baloldal fővárosi szervezetének vezetője elmondta: a hosszú távra alapított Kaméleon-díjat azoknak szánják, akik politikai pályafutásuk alatt egy bizonyos irányvonaltól elindulva teljesen máshol kötnek ki.

Marsovszky Balázs közölte: a díjat első alkalommal Balsai Istvánnak ítélték, aki "az MDF-ből elindulva a Fideszig jutott, de mint legutóbb a Demokrata című hetilapban kifejtette, számít a MIÉP szimpatizánsaira is".

Balsai István a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje Budapest 2. választókerületében, MSZP-SZDSZ támogatottságú ellenfele Horváth Csaba.

Marsovszky Balázs hozzátette: megpróbálták a díjat személyesen átadni a Fidesz irodájában, de Balsai István nem fogadta azt el.

Brit brand

A Fiatal Baloldal politikusa az InfoRádió kérdésére elismerte, hogy az ötlet a brit Munkáspárt kampányából származik.

Ezt megerősítette az MSZP szóvivője is. Nyakó István szerint ez így van rendjén, tanulnak a közös ideológiai alapon álló pártok kampányaiból.

Egy az egyben nem vesszük át a brit Munkáspárt kampányát, de valóban vannak olyan dolgok, amelyeket felhasználtunk - tette hozzá.

Nyakó István emlékeztetett arra, hogy az MDF 1990-ben a "nyugodt erő" szlogenjét a francia konzervatívoktól kölcsönözte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×