eur:
393.74
usd:
365.01
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Gyurcsány Ferenc és "a remény koalíciója"

Gyurcsány Ferenc szerint mindenkire szükség van ahhoz, hogy sikerüljön olyan országot teremteni, ahol van értelme küzdeni. Az MSZP kormányfő-jelöltje a szocialista párt és az SZDSZ közös kampányzáró rendezvényén beszélt.

Gyurcsány: mind a 10 millió emberre szükség van

"Megcselekedtük amit megkövetelt a haza, mert nem engedtünk a kísértésnek, nem engedtük, hogy a kampány egymás bántásáról szóljon, szétszakítson, hogy az ország belerokkanjon" -

A nemzet egységének és az esélyegyenlőség megteremtésének fontosságáról beszélve Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: mindenkire szükség van ahhoz, hogy sikerüljön egy olyan országot teremteni, ahol van értelme küzdeni, mert előre lehet jutni.

A "remény koalíciójának" nevezve a szocialista-szabaddemokrata koalíciót Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: "nem mondhatom, hogy mi vagyunk a tökéletesség, de mondhatom, hogy mi vagyunk az állhatatosság."

A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint ha győz a bal oldali koalíció, nem oldódik meg rögtön minden probléma, de megteremtődik a lehetősége egy új, élhetőbb, gazdagabb Magyarország megteremtésének.

Gyurcsány Ferenc szerint az ország ereje nem az uniformizálásban, hanem az okos, versengő gondolatok sokféleségében van.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje kijelentette: Magyarország csak akkor lehet sikeres, ha sokfajta magatartás, kultúra ezernyi forrásából táplálkozik.

Gyurcsány Ferenc szerint sokkal több köti össze az országban élőket, mint amennyi elválasztja őket. "Magyarországon mind a 10 millió emberre szükség van" - tett hozzá.

Ha az ország cselekszik, akkor előrébb jut. "Cselekvést ajánlok, a hitet a cselekvés változtatja valósággá" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Kuncze: tolják a pont alá az i-t


Kuncze Gábor (fotó: InfoRádió)

"Pisti jól van, köszönöm szépen" - kezdte beszédét Kuncze Gábor, aki arra buzdította a tömeget: menjenek el vasárnap ismét szavazni. "Mi feltettük a pontot, önök pedig vasárnap alá tolhatják az i-t" - fogalmazott az SZDSZ elnöke, utalva arra a szabad demokrata kampány-jelszóra, miszerint a liberálisokon múlik a választás.

Kuncze Gábor szerint nem az a tét, hogy ki fog kormányozni, hanem az, hogy sikerül-e megteremteni egy olyan helyzetet, amelyben az ország ki tudja használni az előtte álló lehetőségeket, amelyek segítségével egy erős, az Európai Unióhoz gyorsan felzárkózó országot lehet építeni a jövő generációinak.

A szabaddemokraták elnöke kijelentette: azért is el kell menni szavazni, hogy segítsék konzervatív riválisaikat, akiknek Kuncze Gábor szerint még meg kell tanulniuk, hogy Magyarország nem csak akkor fontos, amikor vesztésre, hanem akkor is, amikor nyerésre állnak.

Demszky: pihenni küldhetjük Orbán Viktort

A szocialista párt és a szabad demokraták a választások 2. fordulójában is elsöprő győzelmet aratnak Budapesten, és megnyerik a választásokat - jósolta Demszky Gábor az MSZP és az SZDSZ közös kampányzáró nagygyűlésén, ahol a főpolgármesetr emlékeztetet arra: az első fordulóban a fővárosban összesen 56 százalékot ért el a két párt.

"Ha elegen lemegyünk szavazni, Kovács Pisti nyugdíjba küldheti Mikola Istvánt. Ha elegen elmegyünk szavazni, hosszabb időre pihenni küldhetjük Orbán Viktort" - fogalmazott Demszky Gábor, szavazásra szólítva fel a Városligetben egybegyűlt tömeget.

Budapest főpolgármestere szerint a Fidesz azzal veszítette el a választásokat, hogy depressziós kampányával, "hazugság kampányával", illetve a felelőtlen ígérgetéssel "ostobának nézte a választópolgárokat".

Molnár Gyula: a fővárosiak nem felejtenek

Jelképes hely a Városliget, az emberek ide sétálni jönnek, párok is, szinglik is, és nem baj, ha valaki egyedül jön, nem kell ezt szégyelni - mondta Molnár Gyula, az MSZP budapesti elnöke, aki szerint a közös kampányzáró helyszíne arra is emlékeztet, hogy volt néhány ember a magyar történelemben, aki képes volt távolabb látni, mint a saját személyes sorsa. "Mi ilyen politikát akarunk" - hangsúlyozta a szocialista politikus.

Molnár Gyula szerint a fővárosiak soha nem fogják elfelejteni Orbán Viktornak a 4-es metró csúszását, az Erzsébet téri gödröt, illetve a csepeli szennyvíztisztítót. "Szerencsém volt beszélgetni 3,2 millió budapestivel, akik azt mondták, nem kell nekik Budapest-minisztérium, ők csak a 4-es metrón szeretnének utazni, és szeretnék, ha békén hagynák a várost" - fogalmazott az MSZP budapesti elnöke.

Hiller: nyugalom vagy felfordulás


Az MSZP és az SZDSZ vezetői
(fotó: InfoRádió)

Az első fordulót a Fidesz elveszítette, a másodikat mi megnyerjük! - buzdította az egybegyűlteket Hiller István. Az MSZP elnöke szerint "soha a szabad Magyarország történetében nem volt még olyan világos a különbség a két politikai tábor" között, mint most.

"Nekünk van programunk... az Új Magyarország program az egyetlen olyan program, amely nem általánosságokról szól... van egy miniszterelnök-jelöltünk, aki már bizonyított... és a mi oldalunkon megvan az összefogás. A másik oldalon se program, se jelölt, se összefogás. Válasszatok!" - mondta Hiller István.

A szocialisták elnöke szerint Magyarország nyugalmat, békességet és biztonságot akar és ezt ma az MSZP, vagyis a szociáldemokraták és a szabaddemokraták sikeres koalíciója tudja nyújtani Magyarországon. "A tét: nyugalom vagy felfordulás" - hangsúlyozta Hiller István.

Kóka: mindenki nyertes legyen!

Kóka János szabaddemokrata politikus arra emlékeztetett, hogy az első fordulóban a jelenlegi koalíció 400 ezerrel több szavazatot szerzett, mint a Fidesz-KDNP. "Ha 23.-án elmegyünk szavazni, nem fordulhat elő, hogy Orbán Viktor visszatér a hatalomba" - jelentette ki a politikus.

Kóka János felhívta a figyelmet arra, hogy ha megnyerik a választást, akkor "bukhat Orbán Viktor, Kövér, Mikola, Semlyén, Bayer, a negatív, mindent tagadó politika". A liberális politikus hangsúlyozta: olyan országot kell építeniük, ahol minden szavazó nyertesévé lesz a választásoknak.

Kóka János szerint amikor a Fidesz vezetői munkahelyek elvesztéséről beszélnek, akkor saját miniszteri bársonyszékeikre gondolnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

A távmunka és a rugalmas munkavégzés egyre szélesebb körű elterjedésével egy új kifejezés, a chronoworking is megjelent a munka világában, ami lényegében azt írja le, hogy az adott munkavállaló – amennyiben lehetősége van rá – munkaidejét a bioritmusához igazítja (legyen szó korán kelő pacsirtákról vagy éjszakai baglyokról), vagyis olyan napszakban dolgozik, amikor energiaszintje és koncentrációs képessége arra a legmegfelelőbb. A chronoworking lehetőségének biztosítása a munkáltatónak is megéri, hiszen a bioritmusának legjobban megfelelő időszakban dolgozó munkavállaló produktívabban látja el feladatát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×