eur:
394.48
usd:
371
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Szegeden több mint 10 méteres a Tisza vízszintje! - Képgalériák

Szegeden búvárok merültek alá, hogy befóliázzák a védműveket. A Felső-Tisza parton a vízszint már meghaladta az 1000 centimétert.

Szöllősi Sándor, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője a promenad.hu-nak elmondta, hogy a gátszemle során több kisebb árvízi jelenséget tapasztaltak, de a helyzet továbbra is kezelhető. 

Az árvízi védműveket a szegedi rendőrség őrzi, és igyekszik távol tartani a katasztrófaturistákat, akik akadályozzák a munkát, és veszélyeztetik az átázott töltéseket.

A polgármester bizakodó

Valószínűleg május közepéig is eltarthat a Tisza apadása Szegednél. Így várhatóan a holnapi tetőzés után is harmadfokú készültség marad érvényben. A város polgármestere szerint a töltések már sok helyen átáztak.

Botka László az InfoRádióban azt mondta, hogy a Tisza vízszintje rövid időn belül meghaladja a tíz métert, amely 40 centiméterrel lesz magasabb az eddigi rekord vízállásnál.

A városban különleges esemény nem történt, növeltük a gátakon dolgozók számát - tette hozzá.

Szegeden katonák és a nemzetvédelmi egyetem hallgatói is segítik a védekezést, valamint a helyi tudományegyetem diákjai is bekapcsolódtak a munkába.

A gátakon több mint ezren dolgoznak. A gátak erősek, stabilak - mondta a polgármester.

<

Búvárok Szegednél (fotó: promenad.hu) (képgaléria 2.)

Botka László közölte: várakozásaik szerint hosszan elhúzódó árral kell számolni.

Apadó vízszint esetén lehet csökkenteni a védekezésben résztvevők számát, de mivel árvízi jelenségek akkor is lesznek, május közepéig fent kell tartani a készültséget - mondta a politikus.

A Tisza mellett tetőzik a Hármas-Körös is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×