eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Állásfoglalás a kampánycsendsértésekről

Az Országos Választási Bizottság a héten ad ki egy újabb állásfoglalást a kampánycsendsértésekkel összefüggésben. Mint ismert: múlt héten a Legfelsőbb Bíróság két alkalommal is felülírta az OVB döntését, és kampánycsendsértést állapított meg.

Az OVB elnöke az InfoRádióban azt mondta: a testület a legtöbbször olyan eseteket tárgyalt, amelyek bizonyítása gondot okozott.

A választási bizottság ezért olyan állásfoglalást ad ki, amely az SMS-ek és e-mailek küldésére, valamint az internetes naplók, azaz a blogok töltésére vonatkozik.

Szigeti Péter közölte: a blogokra ugyanaz a szabály vonatkozik mint a plakátokra, azaz ami a kampánycsend életbe lépéséig felkerül, az fennmaradhat az interneten, péntek éjféltől azonban már nem lehet frissíteni az oldalt.

Az elnök elmondta azt is, bár kiderült hogy a választási részvételre buzdító SMS-ek az Amőba, a Gyurcsány Ferenc által létrehozott alapítvány egyik telefonjáról indultak el, nem bizonyítható, hogy küldője a szervezethez tartozik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×