INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Szavazás helyett lobogtatás és csempészés

InfoRádió / MTI
Szavazólapjait kezében lobogtatva távozott az egyik celldömölki szavazóhelyiségből egy férfi vasárnap délelőtt - közölte a helyi választási iroda vezetője.

A férfi aláírta a névjegyzéket, megkapta a szavazólapokat és a borítékot, de nem ment be a fülkébe, hanem a papírlapokat meglobogtatva bejelentette, hogy elviszi a szavazólapokat, majd távozott - ismertette az esetet Barnyai Attiláné.

A történtekről a szavazatszámláló bizottság jegyzőkönyvet vett fel, a testület tagjai később úgy határoztak, hogy rendőrségi feljelentést is tesznek.

A helyi választási iroda vezetője cáfolta azt a sajtóértesülést, hogy a férfi obszcén kifejezéseket használt, illetve sértegette volna a szavazatszámláló bizottság tagjait.

Egy nárai férfi ki akarta csempészni a szavazólapot

Nem sokkal korábban a Vas megyei 2-es számú választókerülethez tartozó Nárai községben csempészett ki egy férfi a szavazóhelyiségből egy üres szavazólapot.

A férfi bedobta a borítékot a szavazóurnába, de amikor ment kifelé, a nyitott táskájában a szavazatszámláló bizottság egyik tagja meglátott egy listás szavazólapot.

A szavazópolgár, a bizottság elnökének beszámolója szerint, kérdésükre sem volt hajlandó elárulni, hogy mi volt a szándéka a kitöltetlen, üres szavazólappal.

A férfi ismét kapott egy borítékot, a szavazólappal visszament a fülkébe, ezt követően pedig a lezáratlan borítékot, amelyben láthatóan benne volt a szavazólap, bedobta az urnába.

A címlapról ajánljuk