eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Az egyháznak is élnie kell a médiaeszközökkel

Petőfi, Kossuth, Berzsenyi - őket, és sok más jelentős személyiséget adott a magyar történelemnek az evangélikus egyház. A szervezet most főleg a fiatalokat akarja megnyerni - mondta az InfoRádióban Prőhle Gergely, a Magyar Evangélikus Egyház új országos felügyelője.

A Biblia és Jézus Krisztus tanítása nem egy avitt dolog - vallja az evangélikus egyház felügyelője. Ha sikerül a bibliai mondanivalót úgy lefordítani, hogy a mai kor embere számára és érthető legyen, akkor nem reménytelen a feladat, hogy sikerül a fiatalokat közelebb hozni az egyházhoz.

Ehhez azonban Prőhle Gergely szerint élni kell a modern kor vívmányaival. Mint mondta, a média eszközeivel a fiatalok megszólítása nem reménytelen.

Az állam és az egyház stratégia szövetséges kell, hogy legyen, hiszen a céljaik sokban megegyeznek - mondta Prőhle Gergely. Hozzátette: az egyházakat a kommunista időszak államosítása révén rengeteg sérelem érte, ezen pedig nem tehetik túl magukat. Nem csinálhatnak úgy, mint ha nem történt volna semmi a negyvenes években.

Szerinte ezért teljesen természetes, hogy egy átmeneti időszakban az állam kötelezettséget vállal az egyházak működésének segítésére. Az országos felügyelő szerint is az lenne a jó, ha a szervezetek minél előbb önállósodhatnának, ehhez azonban kevés az a 16 év, amely a rendszerváltozás óta eltelt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×