eur:
393.74
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Orbán: nehéz kérdés, hogy adómentes lesz-e a megemelt minimálbér

A Fidesz miniszterelnök-jelöltje szerint nehéz kérdés, hogy érdemes-e fenntartani a minimálbér adómentességét és a végzettség szerinti tagolást, ha a juttatás értéke eléri a 100 ezer forintot. Orbán Viktor erről a közszolgálati televízióban beszélt.

A politikus szerint a 100 ezer forintos minimálbér bevezetése a vállalkozókkal közösen megvalósítható.

A 100 ezer forintos minimálbér bevezetéséhez a vállalkozókkal kötött megállapodás és egy nagyon magas gazdasági növekedés szükséges - mondta Orbán Viktor.

A Fidesz miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott: nehéz kérdés, hogy emellett érdemes-e fenntartani a minimálbér adómentességét és a végzettség szerinti tagolást.

A Budapest-fejlesztési minisztérium összeegyeztethető a fővárosi önkormányzattal - mondta Orbán Viktor. Az elnök példamutató sikerként idézte fel a 19. század végi Fővárosi Közmunkák Tanácsának működését.

A Fidesz miniszterelnök-jelöltje a viták kapcsán közölte: neki csak az volt a célja, hogy elmondja pártja elképzeléseit.

Hangsúlyozta, hogy az embert mindig külön kell választani a tetteitől: a tetteket nem kell szeretni, de a személy fölött nem ítélkezhetünk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×