INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Négy szavazókört helyeztek át az árvíz miatt

Infostart / InfoRádió
Négyre nőtt azoknak a szavazóköröknek a száma, amelyeket át kellett helyezni az árvíz miatt - tájékoztatta az InfoRádiót a Pest-megyei Választási Bizottság elnöke. Szép Tibor főjegyző hozzátette: a megyében legalább ezer ember a lakhelyétől távol fog szavazni, mert vagy árvízkárosult, vagy a gátakon dolgozik.

Az árvízi védekezésben résztvevők péntek délután négy óráig kérhetnek igazolást jegyzőjüktől, ha nem a saját szavazókörükben akarnak szavazni.

Mivel a két forduló között már nincs mód arra, hogy ilyen dokumentumot kérjenek, ezért péntekig azt is el kell dönteniük, hol akarnak a második fordulóban voksolni.

Pest megyében csaknem ezren vannak azok a kitelepítettek vagy a gátakon dolgozók, akik nem az eredetileg kijelölt helyen voksolnak.

Szép Tibor elmondta: ahol tudták, megoldották, hogy ezek az emberek ugyanazon jelöltek közül választhassanak, mint ha lakóhelyükön voksolnának.

Elmondta azt is: a Szentendrei-szigetre is eljuttatták már a szavazási iratokat. Az árvíz miatt eddig négy szavazókört kellett áthelyezni.


A címlapról ajánljuk