INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Megállapodás a csepeli szigetcsúcs fejlesztéséről

Infostart / InfoRádió
A főváros, a helyi önkormányzat és a spanyol befektető cég megállapodott a Csepel-sziget északi csúcsának fejlesztéséről. A főváros által tervezett közfeladatok ellátása érdekében bizonyos területeket a FADESA az önkormányzat rendelkezésére bocsát, cserébe a befektető által tervezett városközpont építését viszont segíti Budapest.

A megállapodásnak három lényeges része van - mondta az InfoRádiónak Tóth Mihály csepeli polgármester. Az egyik az, hogy a FADESA támogatja a majdani budapesti központi szennyvíztisztító telep megépítéséhez szükséges szervizút létrehozását.

A spanyol cég a főváros által tervezett közfeladatokhoz az általa megvásárolt négy ingatlanból kettőt, azaz mintegy 26 hektárnyi területet az önkormányzat rendelkezésére bocsát.

Itt létesülhet majd közpark, a már említett szervizút, illetve itt lesz a helye a tervezett Galvani-híd pillérének is. Azt, hogy pontosan milyen módon bocsátja a cég az önkormányzat rendelkezésére a területet, később dolgozzák ki.

A megállapodás rögzíti azt is, hogy a három fél kész együttműködni az északi terület mielőbbi fejlesztése érdekében, a részletes feltételeket azonban csak egy később megkötendő településfejlesztési szerződésben rögzítik.

A beruházó részletes terveiről még nem sokat tudni - mondta a polgármester, hozzátéve, hogy elsősorban lakásokban gondolkodik a spanyol cég.

Azokat az információkat, miszerint akár 10 ezer lakást is építene a területen a beruházó, Tóth Mihály cáfolta, megjegyezve, hogy ennyi biztosan nem épül a területen, hiszen az akár 40 ezer lakost is jelentene.


A címlapról ajánljuk