INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

A Fidesz Budapestet fejlesztené, Demszky nem kér belőle

InfoRádió / MTI
A Budapest Városfejlesztési Minisztérium elsődleges feladata lesz a fővárost segíteni abban, hogy az új Nemzeti Fejlesztési Tervben Budapest fejlesztése megfelelő súllyal szerepeljen - mondta a Fidesz alelnöke. A főpolgármester elutasítóan nyilatkozott a tervezett új tárcáról.

Pokorni Zoltán azt mondta, hogy az Orbán Viktor pártelnök által a miniszterelnök-jelölti vitán bejelentett Budapest-tárca létrehozása azért indokolt, mert le kell zárni a rossz utak, az elszalasztott lehetőségek, a csalódás és a kiábrándulás 15 éves korszakát, és meg kell nyitni az otthonteremtés, a városépítés szakaszát.

A Fidesz alelnöke szerint ez a minisztérium valósítja majd meg az állam budapesti feladatait: felépíti a 4-es metrót, előkészíti és megtervezi az 5-ös metrót, felépíti a hiányzó Duna-hidakat, segít felszámolni a parkolási káoszt, bevonja az elővárosi vasutakat a tömegközlekedésbe és megvalósítja a Főtér-programot.

Demszky nem kér belőle

Budapestnek nem egy újabb minisztériumra, hanem egy Budapest-barát kormányra van szüksége - jelentette ki a főpolgármester.

Demszky Gábor visszautasította a nagyobbik ellenzéki párt vezetőjének felvetését, és megjegyezte: "Orbán Viktor ismét egy nagyot álmodott, egy nagy Budapest-minisztériumot vizionált".

A címlapról ajánljuk