eur:
394.32
usd:
355.85
bux:
72297.19
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Választási csalás miatt visszalépett a kereszténydemokrata elnök

Visszalépett a képviselőjelöltségtől Bartók Tivadar, a Kereszténydemokrata Párt elnöke. Az Index internetes portál információi szerint a csütörtökön leadott nyolcszáz kopogtatócédula ellenőrzésekor kiderült, hogy olyan személyek cédulái is szerepeltek a csomagban, akik más pártot ajánlottak. A Kereszténydemokrata Párt nem azonos azzal a Kereszténydemokrata Néppárttal, amely választási szövetségre lépett a Fidesszel.

A Kereszténydemokrata Párt elnöke, Bartók Tivadar ajánlói között volt az MSZP helyi kampányfőnöke és a cédulákat ellenőrző okmányiroda vezetője is.

A Zala megyei Lenti választási bizottságának ülésén megállapították: az ajánlószelvények egy részén szereplő aláírás nem tűnt valódinak, több szúrópróbaszerűen kiválasztott ajánlóról pedig bebizonyosodott, hogy nem a kereszténydemokrata politikust támogatták.

Tóth Péter, az MSZP kampányfőnöke az Indexnek azt mondta, nem tudja miként került Bartók Tivadarhoz a kopogtatócédulája, és felháborítónak tartja az esetet.

A Kereszténydemokrata Párt elnöke azt mondta: maga is meglepődött, amikor a leadott csomagból fideszes, MDF-es és MSZP-s ajánlószelvények kerültek elő. A pártelnök szerint valószínű, hogy az általa megbízott kopogtatócédula-gyűjtő emberek vétettek.
Bartók Tivadar 2002-ben még a Centrum Párt színeiben szintén a zalai választókerületben indult, akkor a szavazatok 2,3 százalékát szerezte meg. Az Index információi szerint a választási bizottság hivatalból értesítette az esetről a rendőrséget, ahol választási csalás gyanújával indult eljárás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 6. 19:18
×
×
×
×