eur:
394.4
usd:
355.77
bux:
72297.19
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

A munkáspártaik magnóra vették a fideszes ajánlatot

A Magyarországi Munkáspárt 2006 alelnöke azt állítja: magnófelvételük van arról, hogy fideszes képviselő-jelöltek felajánlották segítségüket az ajánlószelvények gyűjtéséhez. Kedden a megnevezett politikusok tagadták ezt, és közölték: bírósághoz fordulnak.

Vajnai Attila három konkrét esetet említett, amely szerint Tóth András, Vinnai Győző és Hajzer László Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes képviselőjelöltek ajánlották fel segítségüket a listaállításban.

Az alelnök közölte: Tóth András azt mondta, a Fidesznek azért érdeke segíteni a listaállításban, hogy gyengítse az MSZP-t.

A három fideszes képviselő-jelölt ezt a bejelentést ostoba és nyilvánvaló provokációnak nevezte.

A Munkáspárt alelnöke szerdai közleményében azt írta, hogy Tóth András ezt megelőzően egy interjúban még azt mondta: csak viccből vetette fel, hogy segítenek az ajánlószelvények gyűjtésében.

"Ezúton megerősítjük, hogy Tóth András, Vinnai Győző és dr. Hajzer László személyes találkozókon beszéltek Kiss Bálinttal, a Munkáspárt 2006 megyei vezetőjével, az országos elnökség tagjával. Ezeken a beszélgetéseken a Fidesz képviselői kifejtették, hogy érdekükben áll, ha a Munkáspárt 2006 listát tud állítani, amivel szerintük az MSZP-t gyengítheti" - írta Vajnai Attila.

Hozzátette: az említett beszélgetésekről, és az azzal kapcsolatos, a Fidesz képviselői által később kezdeményezett egyes telefonhívásokról hangfelvételek készültek.

"Arra kérjük Tóth Andrást, Vinnai Győzőt, és dr. Hajzer Lászlót, hogy a velük folytatott beszélgetések rögzített anyagának nyilvánosságra hozásához járuljanak hozzá" - közölte a politikus.

Vajnai Attila hozzátette: ha ez pénteken 16 óráig nem történik meg, akkor a Munkáspárt az Országos Választási Bizottsághoz fordul.

Címlapról ajánljuk
Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Egy akár csak 20, de keleten több mint 30 százalékos támogatottságú pártot levegőnek nézni nem lehet, ez a demokrácia szempontjából súlyos károkat okot – mondta a német pártoknak az AfD-hez való viszonyulásáról Prőhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézet programigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. A korábbi berlini nagykövet beszélt a két egykori keletnémet tartomány választási eredményeinek hátteréről, s a migrációs kérdés kezelésének nehézségeiről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×