eur:
394.84
usd:
356.73
bux:
72552.42
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Debreczeni visszautasította az állami kitüntetést

Visszautasította a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést Debreczeni József publicista.

A volt MDF-es képviselő Bozóki András kultuszminiszternek írt levelében úgy fogalmaz, hogy "újságíró, politikai közíró állami vagy kormánykitüntetést nem - vagy csak kivételes esetben, gondos mérlegelés után - vehet át".

A publicista levelében közölte, hogy a kitüntetés megtisztelő a számára, és őszintén örül neki, de olvasóiban visszatetszést keltene.

"Írásaimban, interjúkban régóta erős kritikával illetem az ellenzék vezérét és annak politikáját. Ezt mostanában, a választások előtt különösen határozottan és élesen teszem. Ráadásul Gyurcsány Ferenc miniszterelnök politikai életrajzán dolgozom, a kötet a választások után, a könyvhéten fog megjelenni" - írta Debreczeni József.

Hozzátette: ebben a helyzetben ez a kitüntetés kínos látszatot keltene.

"Nemcsak az irántam ellenséges, hanem a hozzám jóindulattal viszonyuló olvasókban - tán még a barátaimban is - visszatetszést szülhetne. Rontaná írásaim hitelét - a szavahihetőségemet. Márpedig a publicista legféltettebb kincse, ha tetszik, egyetlen fegyvere: az írásaiban megjelenő szavahihetőség" - fogalmazott a volt képviselő. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×