eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hiller: a magyar politika kulturálatlan

A kétharmados törvények felülvizsgálatát ígérte Hiller István, az MSZP elnöke egy budapesti vállalkozói fórumon. Ugyanott a pénzügyminiszter arról beszélt, hogy a gazdasági növekedés feltétele a költségvetési hiány lefaragása.

A pénzügyminiszter szerint gazdasági törvényszerűség, hogy nincs több munkahely, még akkor sem, ha csökkennek az adó- és járulékterhek. Veres János erről a Vállalkozók Országos Szövetségének gazdasági fórumán beszélt.

Veres János a fórumon méltatta az ország gazdasági eredményeit, illetve az MSZP ötéves adócsökkentési és nyugdíjemelési programját. Három fejlesztési irányként a modern ipart, az idegenforgalmat és a logisztikai szolgáltatást emelte ki.

A tárcavezető szerint a növekedés biztosításának feltétele a költségvetési hiány csökkentése. "2008-ra teljesítjük a közös pénz bevezetésének feltételeit, 2010-ben pedig csatlakozhatunk az euróövezethez" - tette hozzá.

Hiller István a vállalkozói fórumon arról beszélt, hogy meglátása szerint a magyar pártpolitikát a kulturálatlanság jellemzi és ez már az ország versenyképességét veszélyezteti. A politikus szerint nyugalomra van szükség.

Az MSZP-elnök úgy látja, hogy az ország felemelkedésének egyik záloga a piacorientált szakképzés, azaz kevesebb egyetemista és több szakmunkás kellene.

Hiller István vállalta, hogy áttekintik a kétharmados törvények rendszerét, két lépcsőben, 2009-re összesen 5 százalékponttal csökkentik a tb-járulékot, felújítják az iskolákat és létrehoznak 30 új szakképző helyet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×