eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Jogi elégtételt kérhetnek a választók az SZDSZ-től

Jogi elégtételt kérhetnek a választások után azok, akik aláírják az SZDSZ szerződését. A kisebbik kormányzó párt vállalja, hogy teljesíti kampányígéreteit - jelentette be Kuncze Gábor pártelnök.

A politikus közölte: a szerződés két példányból áll, az egyik példány a pártnál, a másik példányt a választópolgár magával viheti, és bármikor számon kérheti a program teljesítését.

A párt a dokumentumban vállalja, hogy teljesíti programja főbb pontjait abban az esetben, ha a választóik kormányzati pozícióba juttatják.

Az SZDSZ a szerződésben vállalja, hogy kormányon megszünteti a hálapénzt, bevezeti a több biztosítós egészségbiztosítási modellt és egységes 20 százalékos adókulcsot léptet életbe.

Kuncze Gábor elmondta, ezen felül csökkentik az önkormányzati és a parlamenti képviselők létszámát, megszüntetik a megyerendszert, és folytatják a megkezdett oktatási reformot.

Ezért cserébe azonban a választópolgárnak is tudomásul kell vennie, hogy az adók csökkentése miatt az állam kevesebbet tud majd közkiadásokra fordítani, és közpénzből csak rászorulókat támogatnak majd.

Az InfoRádió kérdésére Kuncze Gábor elmondta, a szerződést a választókerület SZDSZ-es jelöltjeivel köthetik meg a választópolgárok.

Az első kontraktust a nyilvánosság előtt Hajós András ismert televíziós személyiség írta alá Horn Gáborral, a fővárosi 19. számú választókerület jelöltjével.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×