eur:
395.77
usd:
372.62
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Gyurcsány nem álmodik, hanem tervez

"Nem egyszerűen megálmodtuk, hanem megterveztük Magyarországot" - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Budapesten, amikor Hiller István szocialista pártelnökkel bemutatott a sajtónak egy kamiont, amely az Új Magyarország programot népszerűsíti majd az országgyűlési választások első fordulójáig.

Gyurcsány Ferenc szerint a kiállítás azt hivatott bemutatni, hogy a program olyan lendületesen folytatódik, ahogy azt elfogadták az MSZP kongresszusán.

A kormányfő értékelése szerint kevesebb beszédre, kevesebb álmodozásra és több cselekvésre, konkrétumra van szükség.

Hozzátette: a program keretében nem elkölteni, hanem befektetni akarják az ország rendelkezésére álló pénzt.

A program célja a modern, nyugatias életminőség, nyugodt ország megteremtése. Cél, hogy Magyarország a régió legjobbja legyen a modern ipar, a modern szolgáltatási világ, valamint az idegenforgalom területén - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A fejlesztési elképzelések közül a közlekedést, az oktatást, az emberi környezetet, az egészségügyet, illetve az ivóvíz- és szennyvíz-beruházásokat emelte ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×