eur:
393.92
usd:
364.85
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Hungarikum lett a betelefonálós balek

Még az ORTT elnöke sem tud segíteni azoknak, akik meggazdagodni akarnak, de végül csak keserű tapasztalatot nyernek a televíziók népszerű telefonos játékaiban. Kovács György óvatosságra int. Lapszemle.

Játszani csak szépen, óvatosan

A Népszabadság azt írja: a médiahatóság elnöke óvatosságra inti azokat a nézőket, akik csábítást éreznek arra, hogy a kagylót felemelve megválaszolják a képernyőn látható rendkívül egyszerű kérdéseket. Kovács György a figyelmeztetésen kívül mást nem is nagyon tehet. Hiába érkezik ugyanis számos panasz a különböző hivatalokhoz azoktól, akik az emelt díjas hívásaik után átverve érzik magukat, a felügyeletek hatáskör hiányában nem tudják megvédeni a nézőket. A médiahatóság elnöke szerint a betelefonálós műsorok nyertese a szervező cégek és a televíziók között keresendő, vesztessé ezzel szemben egyértelműen a játékosok válnak. A műfaj pedig immár magyart specialitásnak számít : egy budapesti stúdióból negyven ország számára készítik az ilyen típusú játékokat.

Bejött a papírforma?

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy hétfőn lejár a beadási határidő arra a központosított közbeszerzési eljárásra, amit a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság írt ki február elsején papírok, papírtermékek, író és irodaszerek szállítására az elkövetkező két esztendőre, évi nettó 3,5 milliárd forint értékben. AZ ajánlati felhívás tanúsága szerint az eredményhirdetés március 24-én, a szerződéskötés pedig április 3-án lesz. A hazai papírpiac több képviselője is különösnek tartja az eljárás választások előttre időzítését. Különösen azért, mert a korábbi papír tendert 2004 augusztusában hozták tető alá, és a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság, valamint az akkori győztes Budapiért Kft. közötti keretszerződés két évre vonatkozott. A piaci szereplő szerint ennél is aggályosabbnak nevezhetők a kiírásban rögzített feltételek.

Szavazásra lelkesítenek New Yorkban

Az index. hu írása szerint eddig 4700-an kérték, hogy külföldön adhassák le szavazatukat. Õk rendelkeznek magyarországi lakcímmel, de annak a kettős állampolgárnak, akinek csak útlevele van, már nehezebb szavaznia áprilisban. A New York Polgári Kör azzal a kéréssel fordult a külföldön tanuló fiatalok szüleihez, testvéreihez, barátaihoz, hogy értesítsék, lelkesítsék, segítsék a fiatalokat abban, hogy éljenek alkotmányos joguk és kötelességük immár külföldön is lehetséges gyakorlásával. A polgári kör levele nem a kettős állampolgárokat, hanem a pillanatnyilag külföldön élő magyar állampolgárokat veszi célba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×