eur:
393.82
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Áder és Kóka a számok tengerében

A Fidesz frakcióvezetője a 2002-ben elhangzott ígéreteket kérte számon, míg a gazdasági és közlekedési miniszter az árkompenzációs és a családtámogatási rendszer igazságosabbá tételéről beszélt az ellenzéki párt által kezdeményezett vitasorozat első rendezvényén.

Áder János szerint csaknem duplájára emelkedett az elmúlt négy évben a gáz ára a lakosság és a közintézmények számára, míg a vállalkozók 135 százalékkal fizetnek többet.

Kóka János ezzel ellentétben azt mondta: a kompenzációs rendszer eredményeként 2002 óta 27 százalékkal drágult a gáz, annak ellenére, hogy a nemzetközi árak a háromszorosára növekedtek.

A Fidesz frakcióvezetője szólt arról is, hogy jelentősen drágult az áram és a távfűtés is. Áder János hozzátette: a villamosenergiaár-emelés nagy részét az adók növekedése eredményezte.

A gazdasági tárca vezetője úgy vélte, hogy a távfűtés problémájára a kormány szigetelést és fűtésrendszer-cserét támogató programja lehet a megoldás.

Áder János azt mondta, hogy a jelenlegi parlamenti ciklus alatt jelentősen növekedett a gyógyszerek ára.

Medgyessy Péter azt ígérte, hogy a szív- és érrendszeri betegségekben, a csontritkulásban szenvedőknek ingyenes lesz a gyógyszerük, és csak három nagyon olcsó készítmény lett ingyenes - mondta.

Kóka János ezzel ellentétben arról beszélt, hogy csak egy gyógyszer esetében volt jelentős áremelés, a többi 799-szívgyógyszer ára csökkent.


 Kézfogás (fotó: MTI)

Olyan ígéretek, hogy általában valami ingyenes lesz, értelmetlenek. A rászorulóknak kell a mainál is több kedvezményt adni - vélekedett.

Áder János a családtámogatási rendszerrel összefüggésben kijelentette: az államnak át kell vállalnia a gyereknevelés költségeinek egy részét, ezért vezették be a családi adókedvezményt

Kóka János erre azt felelte, hogy az Orbán-kormány idején minden gyerekre 10 ezer forintot költöttek, ez az összeg most 14 ezer forint, vagyis 40 százalékkal többet kapnak a családok, és a családi pótlék összege is a kétszeresére nőtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×