INFORÁDIÓ
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert

Szállodák épülnek az Óbudai-szigeten?

Infostart

Szállodákat és konferenciaközpontot építene egy cég a Hajógyári-szigeten; Több száz orvost hallgatnak ki a receptfelírási-vesztegetési ügyben; Perel a hírbe hozott segédpüspök - lapszemle.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy szállodákat, wellness központot és tízezer fő befogadására alkalmas konferenciaközpontot építene a Hajógyári-sziget déli részén az Álom Sziget 2004 nevű - izraeli hátterű - ingatlanfejlesztő társaság.
Három évvel ezelőtt változtatási tilalmat rendelt el a Hajógyári-sziget területére Óbuda-Békásmegyer képviselő-testülete, ám ez a tilalom 2006 szeptemberében lejár. Ha addig nem fogadják el a kerületi szabályozási tervet, akkor az építésügyi hatóságnak - az előírásoknak megfelelő kérelemre - ki kell adnia az építési engedélyt, bármit akar is oda építeni a befektető.

Schneller István, Budapest főépítésze a napilapnak elmondta: a napokban is intenzív tárgyalásokat folytatott az érintettekkel, de a részletekről csak később nyilatkozhat. Azt azonban megerősítette, hogy lakópark nem épülhet a szigetre, csak rekreációs központ.

A Népszabadság arról ír, hogy 400 orvost hallgatott ki a rendőrség minden idők egyik legnagyobb egészségügyi vesztegetési ügyében. 2004. szeptember 6-án, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatójának feljelentése nyomán, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csalás gyanújával nyomozást rendelt el ismeretlen tettesek ellen.

Matejka Zsuzsa feljelentése szerint a Fournier Kft. az általa forgalmazott gyógyszereket felíró házi- és kórházi orvosoknak külön juttatásokat fizetett ki a dobozszámok után. A feljelentés szerint a kft. az OEP adatbázisából illegálisan megszerzett adatok alapján ellenőrizte, hogy a felírt gyógyszereket ténylegesen kiváltották-e.

A BRFK illetékesei ugyanakkor a Népszabadságnak elmondták, hogy a feljelentés azon állítását, miszerint a gyanúba keveredett cég illegálisan adatokat szerzett volna az OEP adatbázisából, sem az egészségbiztosító belső vizsgálata, sem a kirendelt számítástechnikai szakértő véleménye nem támasztotta alá.

Az Index.hu beszámol arról, hogy Kiss-Rigó László, az Esztergom-budapesti főegyházmegye segédpüspöke pert indít minden olyan sajtóorgánum ellen, amely az Élet és Irodalomban közölt újabb egyházi ügynökökről szóló cikk nyomán hírbe hozta őt.
Az ÉS-ben a Paskai László bíboros jelentéseit feldolgozó Ungváry Krisztián állította róla, hogy beszervezték. Az Élet és Irodalom legutóbbi számában Rés vagy erős bástya címmel újabb írást adott közre Ungváry Krisztián, aki néhány héttel ezelőtt részletes tanulmányt jelentett meg Paskai László beszervezéséről, és a nemzetvédelmi hatóságoknak leadott jelentéseiről.

Ungváry Krisztián mostani cikkében azt írja Kis-Rigó László főegyházmegyei segédpüspökről is, hogy a katolikus főpapnak évek óta módja lett volna leleplezni egykori tartótisztjét, ő azonban nem hajlandó ezt megtenni.

Kis-Rigó László az Indexnek elmondta: az üggyel kapcsolatban a cikk megjelenése előtt senki nem kereste meg, jóllehet már az Antall József-féle ügynöklista miatt is büntetőeljárás megindítását kérte a rendőrségtől.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018