eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szállodák épülnek az Óbudai-szigeten?

Szállodákat és konferenciaközpontot építene egy cég a Hajógyári-szigeten; Több száz orvost hallgatnak ki a receptfelírási-vesztegetési ügyben; Perel a hírbe hozott segédpüspök - lapszemle.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy szállodákat, wellness központot és tízezer fő befogadására alkalmas konferenciaközpontot építene a Hajógyári-sziget déli részén az Álom Sziget 2004 nevű - izraeli hátterű - ingatlanfejlesztő társaság.
Három évvel ezelőtt változtatási tilalmat rendelt el a Hajógyári-sziget területére Óbuda-Békásmegyer képviselő-testülete, ám ez a tilalom 2006 szeptemberében lejár. Ha addig nem fogadják el a kerületi szabályozási tervet, akkor az építésügyi hatóságnak - az előírásoknak megfelelő kérelemre - ki kell adnia az építési engedélyt, bármit akar is oda építeni a befektető.

Schneller István, Budapest főépítésze a napilapnak elmondta: a napokban is intenzív tárgyalásokat folytatott az érintettekkel, de a részletekről csak később nyilatkozhat. Azt azonban megerősítette, hogy lakópark nem épülhet a szigetre, csak rekreációs központ.

A Népszabadság arról ír, hogy 400 orvost hallgatott ki a rendőrség minden idők egyik legnagyobb egészségügyi vesztegetési ügyében. 2004. szeptember 6-án, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatójának feljelentése nyomán, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csalás gyanújával nyomozást rendelt el ismeretlen tettesek ellen.

Matejka Zsuzsa feljelentése szerint a Fournier Kft. az általa forgalmazott gyógyszereket felíró házi- és kórházi orvosoknak külön juttatásokat fizetett ki a dobozszámok után. A feljelentés szerint a kft. az OEP adatbázisából illegálisan megszerzett adatok alapján ellenőrizte, hogy a felírt gyógyszereket ténylegesen kiváltották-e.

A BRFK illetékesei ugyanakkor a Népszabadságnak elmondták, hogy a feljelentés azon állítását, miszerint a gyanúba keveredett cég illegálisan adatokat szerzett volna az OEP adatbázisából, sem az egészségbiztosító belső vizsgálata, sem a kirendelt számítástechnikai szakértő véleménye nem támasztotta alá.

Az Index.hu beszámol arról, hogy Kiss-Rigó László, az Esztergom-budapesti főegyházmegye segédpüspöke pert indít minden olyan sajtóorgánum ellen, amely az Élet és Irodalomban közölt újabb egyházi ügynökökről szóló cikk nyomán hírbe hozta őt.
Az ÉS-ben a Paskai László bíboros jelentéseit feldolgozó Ungváry Krisztián állította róla, hogy beszervezték. Az Élet és Irodalom legutóbbi számában Rés vagy erős bástya címmel újabb írást adott közre Ungváry Krisztián, aki néhány héttel ezelőtt részletes tanulmányt jelentett meg Paskai László beszervezéséről, és a nemzetvédelmi hatóságoknak leadott jelentéseiről.

Ungváry Krisztián mostani cikkében azt írja Kis-Rigó László főegyházmegyei segédpüspökről is, hogy a katolikus főpapnak évek óta módja lett volna leleplezni egykori tartótisztjét, ő azonban nem hajlandó ezt megtenni.

Kis-Rigó László az Indexnek elmondta: az üggyel kapcsolatban a cikk megjelenése előtt senki nem kereste meg, jóllehet már az Antall József-féle ügynöklista miatt is büntetőeljárás megindítását kérte a rendőrségtől.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×