eur:
394.14
usd:
369.57
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Gyurcsány újra a kóbor kutyákról

A kóbor kutya hasonlat utalás volt a Magyar Vizsla című lapra, az abban megjelent hazugságokra és rágalmakra - közölte a miniszterelnök a közszolgálati rádióban.

Gyurcsány Ferenc úgy vélekedett, hogy az általa használt hasonlat nem különösebben bonyolult.

"Ha valaki kóbor kutyát küld az utcára, - utalás a Magyar Vizslára (...) -, akkor erre nem veszett róka a válasz. Hanem a kóbor kutyát, azaz a hazugságot és a rágalmat, azt el kell zárni a demokratikus nyilvánosság közéletéből" - mondta a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc szerint a Fidesznél minden héten újabb botrányok vannak, és a nagyobbik ellenzéki párt, hogy ez ne "erodálja", a "botrányra botrány taktikáját" alkalmazza.

Így aki messze van a politikától, annak már fogalma sincs, hogy melyik a kreált és melyik a valóságos botrány - fűzte hozzá.

Gyurcsány Ferenc az MSZP február 25-ei nagygyűlésén beszélt először a kóbor kutyákról.

"És ha az embert megbántják, és ha az embert megsértik, és hogyha az emberre rágalmakat szórnak, akkor az ember megrázza magát és megy tovább, és nem veszi föl a kesztyűt. És ha valakik kóbor kutyákat kergetnek ki az utcára, erre a válasz nem az, hogy mi pedig veszett rókákat. A válasz az, hogy a kóbor kutyákat befogjuk és telepre visszük, a városokat, országunkat megvédjük" - mondta a miniszterelnök.

Áder János fideszes frakcióvezető később azt mondta: ez nem jelent mást, mint hogy Magyarország miniszterelnöke a vele vitázókat telepre akarja vinni.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×