eur:
393.84
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Be kell fejezni a Hild-ház bontását

A kivitelezőnek 72 órán belül be kell fejeznie a VI. kerületi Hild-ház veszély-elhárítási munkálatait - állapítja meg a XIII. kerületi polgármesteri hivatal építési ügyosztálya.

A Hild-ház bontására korábban kiadott engedélyt az ügyészség óvására vonta vissza a Fővárosi Közigazgatási Hivatal és a XIII. kerületi önkormányzatot jelölte ki, hogy járjon el a veszély-elhárítás ügyében.

A Fővárosi Közigazgatási Hivatal által közzétett határozat szerint a kivitelező nem bonthatja el az épület egyéb szerkezeteit és a munka elvégzése után el kell hagynia a területet. A szabálytalan bontásért akár félmillió forintig terjedő bírságot is kivethetnek.

Korábban az épület megőrzését szorgalmazta Bozóki András kulturális miniszter és Demszky Gábor főpolgármester is.

A Hild-ház lebontása ellen több civil szervezet is tiltakozott és nem sokkal később műemlék megrongálásának gyanúja miatt három állampolgár rendőrségi feljelentést tett ismeretlen elkövető ellen. Arra hivatkoztak, hogy a Hild József által 1844-ben tervezett épület melletti házat műemlékké nyilvánították.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×