INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Nem lesz képviselő a zsidózó politikus

Infostart / InfoRádió
Lemondott országgyűlési képviselőjelöltségéről a szocialista Pásztor Tibor, aki internetes naplójában a Fidesz kettes számú díszzsidójának nevezte Deutsch-Für Tamást.

"Nem engedhetem, hogy a Fidesz az én meggondolatlan naplóbejegyzésemet felhasználva próbálja elfedni saját kampányának törvénytelenségeit, ezért a mai nappal lemondtam a Magyar Szocialista Párt fővárosi választási listáján való szereplésről" - írta blogjában a politikus.

Hozzátette: ezt annak ellenére teszi, hogy "engem antiszemitizmussal vádolni képtelenség, és mérhetetlen képmutatás attól a politikustól, Rogán Antaltól, aki a főváros V. kerületében koalíciót kötött a kirekesztést és megbélyegzést hirdető MIÉP-pel és a Jobbikkal".

"Akiket akaratom ellenére megbántottam, azoktól ismételten elnézést kérek. Lemondásommal ahhoz kívánok hozzájárulni, hogy a választási kampány a Fidesz által gerjesztett lejáratás és vádaskodás helyett végre programokról, a Magyarország számára javasolt jövőképek versengéséről szóljon" - írta Pásztor Tibor.

Egy március 4-ei bejegyzésében a politikus közölte: Rogán Antallal személyesen is ismerik egymást, a fideszes képviselő tudja, hogy "zsidó identitásomat vállaló emberként kevés dolog áll tőlem távolabb", mint az antiszemitizmus.

Rogán Antal március 4-én azt mondta: választ várnak az MSZP-től és Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől arra, hogy elfogadhatónak tartják-e a nyíltszíni zsidózást, és milyen lépéseket terveznek az ügyben.

Rogán Antal hozzátette: ha ezt egy fideszes képviselő tette volna, akkor már a lemondását követelnék.

Deutsch-Für Tamás az InfoRádióban korábban azt mondta: magát demokratikusnak valló párt képviselője nem lehet olyan ember, aki a közbeszédbe a származási kérdést beemeli.


A címlapról ajánljuk