eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újabb tüntetés a Hild-házért

A fovárosban újabb demonstrációt tartott a bontás alatt álló VI. kerületi Hild-háznál több civil szervezet ma reggel. A békés tiltakozást az Élőlánc, az Óvás! Egyesület, a Zöld Fiatalok és a Védegylet közösen szervezte.

Az Óvás! Egyesület elnöke szerint újabb tüntetésük célja a figyelem fenntartása. Marinov Péter elmondta: a ház még mindig megmenthető, annak ellenére, hogy a munkálatok folyamatosan zajlanak és a szakértői vélemények is életveszélyesnek minősítették az épületet.

Tegnap a főpolgármester azt mondta: Budapestnek nincs hatásköre a Király utcai Hild-ház ügyével összefüggésben, de továbbra  is mindent megtesz azért, hogy ne bontsák le az épületet.

Nem sokkal korábban a belügyminiszter Demszky Gábor megkeresésére válaszában közölte: a minisztérium nem illetékes sem az ügyészségi óvás érvényesítése, sem az építéshatósági eljárás ellenőrzésének kérdéseiben. Lamperth Mónika emlékeztetett arra, hogy tudomása szerint a VII. kerületi önkormányzat az ügyészségi óvás után visszavonta a bontási határozatot.

A Terézvárosi Önkormányzat közben azt jelezte: mindenben jogszerűen járt el. Verók István polgármester az InfoRádióban hangsúlyozta: az önkormányzat jó hírnév megsértése miatt beperelte a Hild-ház lebontása ellen tiltakozó Óvás Egyesületet. Hozzátette, hogy az életveszély elhárítása miatti bontás még nem fejeződött be.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×