eur:
394.45
usd:
369.84
bux:
65204.17
2024. április 19. péntek Emma

Csak az mehetett színházba, aki az MSZP-nek adta az ajánlószelvényt?

A baleset egyetlen túlélője tagadja a hejcei repülőgép-katasztrófa vizsgálatának megállapításait; javulnak az iroda-piaci hozamok; óvatosan bánnak a pártok a kampányban az egészségüggyel; kopogtatócédulát kértek a belépőjegyért; korlátozzák a külföldi befektetéseket Oroszországban; nőhet a sertésállomány. Címek a reggeli lapokból.

Index

A portál szerint nem ért egyet a hejcei repülőgépbalesetet vizsgáló jelentés megállapításaival a katasztrófa egyetlen túlélője, Martin Farkas. A szlovák sajtóban megjelenő nyilatkozatok és a védelmi miniszter által nyilvánosságra hozott nem végleges eredmények szerint a pilóták hibáztak, eltévesztették a magasságot, miután már áttértek műszeresről a szabad szemmel történő vezérlésre.

"Nem igaz az állítás, hogy a gép eltért az eredeti útvonaltól, mert tiszteletkört akart leírni a bázis felett" - reagált a vizsgálat jelentéseire Martin Farkas. Az egyetlen túlélő ostobaságnak nevezte a feltételezéseket. "Mindannyian siettünk haza" - mondta a 27 éves főhadnagy, aki azt is cáfolta, hogy valamiféle alkoholgőzös ünneplés folyt volna a fedélzeten.

portfolio.hu

A portál interjút közöl Chris Naylorral, a DTZ Hungary ügyvezető igazgatójával. A cégvezető szerint az irodapiaci hozamok idén nem mennek 6 százalék alá, habár megközelítik majd ezt a ma még szokatlannak tűnő szintet.

Az irodapiac legfontosabb jelensége a minőségi épületek hiánya, ez okozza ugyanis a hozamok folyamatos csökkenését. A kínálat szűkössége miatt legtöbbször a befektetők keresik meg a fejlesztőket.

A portfolio.hu kérdésére Chris Naylor elmondta, vidéki irodapiacról nem igazán lehet beszélni, Miskolcon és Debrecenben ugyanakkor feltehetően lesznek fejlesztések, és az elkövetkezendő 5 évben kisebb irodaházak épülhetnek ezekben a városokban. A DTZ Hungary ügyvezető igazgatója szerint a bevásárlóközpontok "boom"-ja lezárult Budapesten.

A piac mind a bérbeadható felületet, mind a vásárlóerőt nézve elért egy normális szintet, sokkal több új fejlesztést már nem bír el a piac.

Népszabadság

A lap szerint kíméletesen bánnak a választási programok az egészségüggyel. Sokat nem ígérnek, de természetesen nem is fenyegetnek.

A lap a Fidesz egészségügyi programjáról azt írja, Orbán Viktor mindenféle privatizációt kizárt, és nagy gyógyszerár-támogatást ígért az időseknek és a gyerekeknek.

A szocialisták egyelőre annyit közöltek: valódi biztosítási alapra kell helyezni a rendszert, és különös figyelem illeti a sürgősségi ellátást. Az SZDSZ az egymással vetélkedő biztosítókra építene.

E fázisban egyetlen párt sem haragítja magára az egészségügyben dolgozókat azzal, hogy megvallaná: mindenképpen átalakítaná a rendszert, amelynek évtizedes gondja, hogy aránytalanul nagy emberi és anyagi erőforrásokat emésztenek fel a kórházai, ezzel párhuzamosan messze nem jut elég a betegségmegelőző fázisokra, illetve a korai kezelésre.

Magyar Nemzet

A lap azt írja: ajánlószelvényt kértek a jegyekért cserébe azokon a rendezvényeken, ahol Veres János pénzügyminiszter, nyírbátori MSZP-s országgyűlési képviselőjelölt meghívására a Mikroszkóp Színpad társulata lépett fel a Hajdú-Bihar megyei Kislétán és Tiborszálláson.

Egy helyi lakos a lapnak azt mondta: öt jegyet szeretett volna igényelni a Humor házhoz jön című estre, ám mivel nem adott kopogtatócédulát, nem kapott jegyet sem. AZ MSZP nyírbátori elnöke cáfolta, hogy a jegyekért ajánlószelvényt kértek volna.

Világgazdaság

A lap szerint akár 8-10 százalékkal is nőhet idén a hazai sertésállomány a jónak kínálkozó közgazdasági és piaci feltételek miatt.

Zádori László terméktanácsi titkár a lapnak azt mondta: az állatlétszám 200-300 ezerrel is bővülhet, ezzel az ágazat elmozdulna a tavaly regisztrált, 3,8 millió hízós mélypontról, és ismét megközelíthetné a több mint 4 milliós korábbi méretet.

A sertésszektor a madárinfluenza terjedése miatt lehet nyertes, mivel a baromfiféléktől egyre inkább a sertéstermékek felé fordulhatnak a fogyasztók.

Napi Gazdaság

A lap azt írja: készül a végső változata annak az orosz törvénynek, amely 39 stratégiai fontosságú területen, egyebek között a hadiiparban, a nukleáris iparban és az ásványkincsek kitermelése terén korlátozza a külföldi befektetéseket.

A lap szerint a megjelölt területeken a külföldiek csak engedéllyel szerezhetnének ellenőrzést orosz vállalat fölött, és a korlátozás az ásványkincs lelőhelyek közül valószínűleg csak a hat legnagyobbra fog vonatkozni.

Stratégiai fontosságú lelőhelynek minősülnének a 150 millió tonnánál nagyobb kőolaj-, továbbá urán- és gyémántlelőhelyek, az ezermilliárd köbméter feletti földgázmezők, a 700 tonnánál nagyobb arany- és tízmillió tonnát meghaladó rézlelőhelyek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Egy Tu-22M3 stratégiai bombázó repülőgép lezuhant Oroszország Sztavropoli területén. A négy pilóta katapultált, egyikőjüket még keresik. Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet technikai probléma okozta. Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó szerint 25 légieszközt semmisítettek meg az Ukrajnával határos régió fölött péntekre virradóra. Néhány épületben kár keletkezett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×