eur:
393.07
usd:
367.15
bux:
0
2024. április 24. szerda György

A halálos baleset miatt lézerrel mérnek?

A ferihegyi gyorsforgalmi úton történt autóbusz-baleset óta több ötlet is felröppent, mivel lehetne kiváltani a magas járművek behajtását akadályozó vasszerkezeteket. Szó volt lézeres magasságjelző fénykapuról, és ennek radikálisabb változatáról is, amely leállítaná a forgalmat, amíg nem távolítják el az útról a szabálytalankodó járművet.

A Magyar Közlekedésbiztonsági Társaság ügyvezető elnöke azonban a kevesebb jelzőtáblában, a tájékoztatásban és a szigorú bírságolásban látja a megoldást.

Réti Attila szerint a táblák harmadát le kellene venni, mert feleslegesen terelik el a sorőrök figyelmét. Éppen a sok tábla miatt nem figyelnek már azokra sem, amelyek fontosak lennének.

Mint mondta, a súlyos büntetés a magasságkorlátot megsértők esetében is éppolyan hatásos lenne, mint a súlykorlátozás tekintetében. Ezt a szabályt az utóbbi időben már alig szegik meg a közlekedők.

Réti Attila egy térképet is kiadna arról, hogy a magas járművek hol nem haladhatnak. Bár, mint mondta, Magyarországon kevés ilyen alagút van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×