INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

A Fidesz visszaléptette fenyegetőző jelöltjét

Infostart / InfoRádió
A Fidesz visszaléptette az MDF-es vetélytársát megfenyegető képviselőjelöltjét. Orbán Viktor pártelnök elnézést kért az MDF-től.

"Bagó Zoltán országgyűlési képviselő egy pénteken nyilvánosságra került beszélgetésben tanúsított magatartásával méltatlanná vált arra, hogy a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség és a KDNP közös jelöltjeként induljon a Bács-Kiskun megyei 7. számú egyéni választókerületben" - tudatta Szijjártó Péter.

A Fidesz elnöke pénteken levélben kért elnézést az MDF vezetőjétől. "A szóban forgó urat a képviselőjelöltségből visszaléptettük, és a Szövetségből való kizárását kezdeményeztük. Kérem Elnök Asszonyt, tájékoztasson, amennyiben a jövőben hasonló információ jut a tudomására" - írta Orbán Viktor Dávid Ibolyának.

Romsics Imre sajtótájékoztatón jelentette be, hogy kedden 24 órás ultimátumot kapott arra, eldöntse, indul-e a Bács-Kiskun megyei 7. választókerületben. Hozzátette: másnap közölte a fideszes jelölttel, hogy megméretteti magát.

"Bagó Zoltán fenyegetőzött és ígérgetett, megdöbbentő módon, kommunista módszerekre emlékeztetve fenyegetett meg, hogy amennyiben úgy döntök, hogy mégis elindulok a 2006. évi országgyűlési választásokon, veszélybe kerülhet a munkám, egzisztenciám" - mondta Romsics Imre.

A politikus bemutatott egy hangfelvételt, amelyen elmondása szerint kettejük beszélgetése hallható.

Ezen elhangzik, hogy "az együttműködés miatt" a leglogikusabb lépés az lenne, ha Romsics Imre nem válna jelöltté.

Kapcsolódó hang

Magyar György ügyvéd
 


Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos
 


Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk