eur:
392.24
usd:
366.73
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Pokorni: már tudjuk mi van Gyurcsány lelke mélyén

Bocsánatkérésre szólította fel a kormányfőt a Fidesz alelnöke a "kóbor kutyás" kijelentése miatt. Az MSZP szóvivője szerint az ellenzéki párt "papagájkommandója" nem tudja félrevezetni az embereket.

Pokorni Zoltán utalt arra, hogy a miniszterelnök szerint a kijelentés a Magyar Vizsla nevű kiadványra vonatkozik, azonban véleménye szerint ezt a beszédmódot nem indokolhatja semmi.

Nem lehet kellemes Gyurcsány Ferencnek, ha valaki az öltönyei árát "kiszerkeszti", azonban "nem járható út" ebből olyan logikára áttérni, amely a kóbor kutyák összefogdosását és telepre szállítását helyezi kilátásba - még ha csak allegóriaként is - a politikai riválisokkal, az ellenzék tagjaival, vezetőivel, szimpatizánsaival szemben - vélekedett Pokorni Zoltán

"Arra kérem Gyurcsány Ferenc miniszterelnök urat, hogy ezt a nyilvánvaló dolgot lássa be, (...) kövesse meg az érintetteket" - mondta a politikus.

Pokorni Zoltán úgy vélekedett: ha a miniszterelnök ezt teszi meg, akkor a vele egy "politikai családban" lévőknek kell világossá tenni, hogy nem azonosulnak ezzel a gondolattal.

Hozzátette: az MSZP nagy energiákat mozgatott meg, hogy azonosítsa a "valóban vitatható színvonalú" Magyar Vizslát a Fidesszel.

Ezért ennél a kijelentésnél egyértelmű, hogy a rivális politikai erőre, a Fidesz politikusaira, szimpatizánsaira gondolt a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc most elmondta, ami a lelke mélyén van, kifecsegte, amit valójában gondolt, a politikai riválisokkal szemben alkalmazható eszközökről beszélt - mondta Pokorni Zoltán.

Hangsúlyozta: ezeket a mondatokat jelentős politikai következmények nélkül csak Gyurcsány Ferenc mondhatta ki, bárki fogalmaz így, "ég-föld összeszakad, és az illető le kell, hogy mondjon a politikai pozíciójáról".

Ez egy tarthatatlan, elfogadhatatlan politikai viselkedés, amely méltatlan bárkihez, különösen a miniszterelnökhöz, de sajnálatos az is, hogy ehhez az MSZP és az SZDSZ asszisztál - vélte Pokorni Zoltán, aki szerint nem szabad megengedni, hogy a 21. században bárki is démonizálja, kóbor kutyának nevezze politikai ellenfeleit, hiszen ebből a félelemkeltő politikai gondolkodásból következik a kirekesztés.

"Beindult a futószalag a hazugsággyárban"

Az MSZP szóvivője azt mondta: akárhányszor mondja is el "a papagájkommandó", minden épeszű ember tudja, hogy a Fidesz a fehérből akar feketét csinálni.

Gyurcsány Ferenc ugyanis a megbékélés és az összefogás politikusa, ezzel szemben Orbán Viktor ketté akarja osztani az országot - fűzte hozzá Nyakó István.

A politikus úgy vélekedett, hogy a Fidesz "hazugsággyárában" újra beindult a futószalag.

Nyakó István elmondta: míg a nagyobbik ellenzéki párt jó és rossz magyarokról, genetikailag kódolt hazaárulókról beszél, addig az MSZP azokat az árkokat akarja betemetni, amelyeket jobboldaliak ástak.

{{keretes_cim}}

"A Magyar Vizsla Egyesület sajnálattal veszi tudomásul, hogy Magyarország miniszterelnökének a kóbór kutyákról a sintértelep jut eszébe. Mi, civilek, több ezer éves hagyománynak megfelelően inkább megetetjük, vigyázunk rájuk, sőt befogadjuk őket. Egyesületünk az adózók érdekeit képviseli, azokét, akiknek pénzéből működtetik a kormányzati hivatalokat, akiknek pénzéből vásárolják luxuskocsiaikat, fagylaltgépeiket, osztogatnak 100 milliós jutalmakat és támogatják milliárdokkal a külföldi befektetőket. Megértjük, hogy Magyarország miniszterelnökének nem tetszik ezeknek a tényeknek a közlése, de ez nem ad okot a Magyar Vizsla sintérkézre adására. Horváth Éva, a Magyar Vizsla egyesület elnöke, leendő teleplakó"



KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×