eur:
395.74
usd:
371.98
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kovács Pisti Svejkkel és Lennonnal utazik Kecskemétre

Liberális arcképcsarnok címmel vándorkiállítást indít az SZDSZ, hogy az emberek számára mindennapi élménnyé tegyék a liberalizmust. Ezt Kuncze Gábor, a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke közölte.

A kör alakú, nyitott pavilonban 20, liberális értékeket képviselő személyiség életnagyságú, korhű ruhába öltöztetett gumifigurája kapott helyet, mások mellett Kölcsey Ferenc, Kossuth Lajos, Eötvös József, Szent-Györgyi Albert, Bartók Béla, John Lennon, Göncz Árpád, Jancsó Miklós, Lady Diana és az SZDSZ kampányarca, Kovács Pisti.

A bejárat mellett Micimackó áll, szemben Svejkkel, a katonával, aki soha ki nem fogyó sörös korsót tart kezében. Csónakjában evezve ábrázolták Wesslényi Miklóst, az árvízi hajóst, padon ülve a "nagy mesélőt" Jókai Mórt.

"Nem titkoltan az a célunk, hogy az emberek ismerjenek magukra. Jé, hát ezek olyan gondolatokat fogalmaztak meg, amelyek az én fejemben is megfordulnak, jé, hát ezek ugyanezt az életérzést sugallták (...), amilyenek énbennem is megfogalmazódnak" - mondta Kuncze Gábor.

Horn Gábor kampányfőnök közölte: a szabad demokraták szerint egy ilyen kiállítás üde színfolt lehet a kampányban, amelynek nem csak a "ki kit győz le" kérdésről kellene szólnia.

A Liberális arcképcsarnok először március 5-én lesz látható Kecskeméten.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×