eur:
392.55
usd:
366.24
bux:
66793.26
2024. április 26. péntek Ervin

Csúszik a Gellért-hegyi sikló építése?

Határidő-módosítást kért a fővárostól a Rác-fürdőt átépítő cég a Gellért-hegyi sikló építésére. A Rác Nosztalgia Kft. másfél éves hosszabbítási kérelmét a főváros szakbizottsága nem fogadta el, mint ahogy azt sem, hogy a sikló építésével egy alvállalkozó foglalkozzon.

Nem fogadta el a fővárosi önkormányzat tulajdonosi bizottsága a Rác Nosztalgia Kft. kérelmét, amely a Gellért-hegyi sikló határidő-módosítására vonatkozott. A társaság 2004-ben kötött szerződést a fővárossal arról, hogy felújítja a Rác-fürdőt, mellette gyógyszállót épít, és kiépíti a Tabán-Citadella között közlekedő siklót.

A fürdő- és a szálló-beruházás halad, ám a sikló építési engedélyét a cég valószínűleg nem tudja megszerezni a szerződésben vállalt március 30-i határidőre. A csúszás oka a beruházó kérelme szerint az, hogy elhúzódtak a különféle egyeztetések.

Március végén a főváros átveheti

A fővárosi szakbizottság alelnöke az InfoRádióban elmondta, hogy a kft. egyrészt a határidő másféléves meghosszabbítását kérte, másrészt pedig azt, hogy a siklót egy másik, erre a célra létrehozott cég építhesse meg.

Zsinka László hozzátette, hogy ha a határidőt később sem módosítják, akkor március 30. után a főváros átvehetné a sikló beruházását. Mint mondta, a Gellért-hegyi sikló biztosan megtérülő befektetés lenne, mert a várhatóan a Kempinsky szállodalánc által üzemeltetendő gyógyszállóból állandó utasokra számíthatna, de a látványosság még számos turistát vonzana.

A képviselő szerint ezt jól tudja a befektető is, aki nem akar megválni a projekttől, ezért kért határidő-módosítást.

Az üvegbuborékra emlékeztető sikló a tervek szerint a Rác Fürdőtől indulna, áthaladna a Hegyalja út felett és a Gellért-hegy gerincén kúszna fel a Citadelláig.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×