eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A magyarok kétharmada elégedett a rendőrséggel

Tizenhárom közép-kelet-európai ország lakossága közül a magyarok elégedettek a legnagyobb arányban a rendőrség munkájával - derül ki egy nemzetközi felmérésből.

Az Új Európa Barométer vizsgálatot tavaly készítették, Magyarországon a Tárki közvélemény-kutató intézet ezer embert kérdezett meg.

A magyarok 68 százaléka ítélte jónak a rendőrség munkáját, míg a tizenhárom ország átlagában csak 48 százalék volt elégedett vagy nagyon elégedett a rendőrség bűnüldöző tevékenységével.

Két országban katasztrofálisan rossz a lakosság véleménye a rendőrségről: Oroszországban és Ukrajnában.

Magyarországon kívül még Romániában, Bulgáriában, Fehéroroszországban és Lengyelországban jobb az átlagosnál a rendőrség munkájának megítélése.

A vizsgált országokban átlagosan a családok 18 százalékában vált valaki az elmúlt évben áldozattá. Kiugróan magas az áldozattá válás esélye Csehországban és Litvániában, de az átlag felett van Lengyelországban is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×