eur:
393.29
usd:
367
bux:
66545.79
2024. április 25. csütörtök Márk

Régi ügyfeleiken gyarapodnak a biztosítók

Tavaly leginkább a régi ügyfeleiken kerestek a biztosítótársaságok Magyarországon. Az új szerződéseket elsősorban az életbiztosítások hozták - írja a Napi Gazdaság.

A Népszabadság szerint hamarosan egymillió EU-szerte betöltendő állás lesz fellelhető az uniós álláskereső honlapon, amelynek korszerűsítését a munkavállalói mobilitás évének kezdetéhez időzítették. Amikor arról kérdezték az EU-polgárokat, miért nem költöznének másik országba, a legtöbben a nyelvtanulás kényszerére (30 százalék), a kulturális különbségekre (20 százalék), illetve az otthon és a család vonzására hivatkoztak. A szakemberek szerint kontinensünkön soha nem lesz olyan a mobilitás, mint az Egyesült Államokban.

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy a gazdasági várakozások túlteljesítése részben a statisztikai módszertan változásából adódott 2005-ben - áll a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete éves összefoglalójában, amelyből az is kiderül: komoly visszaesés tapasztalható a textiliparban, illetve az állattenyésztésben és az élelmiszeriparban. A felügyelet egyértelműen leszögezi: a költségvetés jelenlegi helyzete hosszú távon nem tartható fenn.

A Napi Gazdaság közlése szerint a biztosítók tavaly leginkább régi ügyfeleiken tudtak gyarapodni. Az új szerződéseknél ugyanis a növekedés dinamikája alig több mint ötöde lett a 2004. évinek. Féltucat biztosítónál egyenesen visszaestek a friss üzletekből származó bevételek. Ez az állomány az egész szektorban nominálisan is csak mintegy egymilliárd forinttal növekedett, szinte csak az életbiztosításoknak köszönhetően.

A Világgazdaság szerint már 100 millió forintos nagyságrendben kértek vissza gazdálkodó szervezetek korábban le nem vont áfát az arányosítás kapcsán. Bár a kormányzat szerint ezt jogosulatlanul teszik, az APEH sok esetben nem jön rá a "turpisságra". Összesen 40-50 milliárddal tartozhat az állam.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×