eur:
395.52
usd:
366.56
bux:
74079.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Pert vesztett Demszky a zöldekkel szemben

Félmillió forintos kártérítés megfizetésére és helyreigazítás közzétételére kötelezte a főpolgármestert a Fővárosi Ítélőtábla. Demszky Gábort azért a nyilatkozatáért marasztalták el, amelyben azt állította: a Levegő Munkacsoport késleltette a 4-es metró beruházását, és ezzel 60 milliárd forint kárt okozott.

Lukács András, a civil szervezet elnöke az InfoRádióban kijelentette: az ítéletből nyilvánvaló, hogy nem okoztak kárt, és nem miattunk késett a beruházás.

A Levegő Munkacsoport elnöke azt mondta: a Levegő Munkacsoportnak a környezetvédelmi és építési engedéllyel kapcsolatban voltak kifogásai, ennek nyomán mindkét engedélyen módosítottak, ezzel javultak a metróépítés feltételei.

Mi nem tervezünk további pereket, az egyeztető szervezetek azonban igen, például a metró budai végállomásával kapcsolatban, amelyet "tovább kellene vinni", mert ezzel nagy forgalmi bonyodalmakat lehetne megelőzni, illetve kezelni - hangsúlyozta Lukács András.

A civil szervezet vezetője szerint a legnagyobb általuk elért javulás az, hogy a környezetvédelmi hatóság előírta: néhány buszjáratot leszámítva nem lehet ritkítani a tömegközlekedési járatokat a metró megépülésére hivatkozva.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szeptemberre dönti el a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, hogy folytatja-e sportolói pályafutását. Az Infostart olimpiai tudósítójának a kardcsapatdöntő másnapján beszélt az edzőcsere következményeiről, a generációváltás sikeréről és arról is, hogyan áll a NOB-tagsági kampánya.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×