eur:
394.56
usd:
369.8
bux:
65127.71
2024. április 19. péntek Emma

Korlátozná a belváros átalakítását a főpolgármester

Változtatási tilalmat kimondó rendelet megalkotását kezdeményezte a főpolgármester Budapest belső városrészeire.

Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes elmondta: Demszky Gábor azért határozott így, hogy a kerületek ne bonthassanak el olyan épületeket, mint a VI. kerületi Hild-ház.

Közlése szerint házakra, tömbökre, utcákra, utcarészletekre, vagy akár nagyobb területekre terjedne ki a védettség.

A főpolgármester-helyettes úgy vélte: mielőbb egy rehabilitációs program elfogadására lenne szükség az egységes városkép megőrzése érdekében.

Közben az Óvás! Egyesület bejelentette: a meghatározott mértéken túlhaladva tovább bontották a védett erzsébetvárosi Hild-házat. Marinov Péter, a szervezet vezetője elmondta, hogy a hatósági határozat nem ér semmit, és ha ez továbbra is így megy, akkor néhány nap múlva a házat borító fekete lepel alól eltűnik az épület.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×